Momentka z utkání hokejbalistů Pardubic (v bílém) a Kladna.

Momentka z utkání hokejbalistů Pardubic (v bílém) a Kladna. | foto: Radek Kalhous, MAFRA

Hokejbalistům už docházela šťáva. Ale double Pardubice přesto mají

  • 0
Zopakovat tuhle sezonu bude kumšt. Po premiérovém zisku mistrovského titulu se pardubickým hokejbalistům povedlo dobýt také pohárovou trofej.

V základní skupině to od nich byla suverénní jízda, ve čtvrtfinále také a teprve pak museli pardubičtí hokejbalisté na národním poháru v českobudějovické Budvar aréně pořádně zapnout. Jindřichův Hradec v semifinále porazili 5:4 až na penalty, Prachatice ve finále o jediný gól 3:2.

„Vyhráli jsme poslední zápas, takže je to pozitivní,“ shrnul pro web hokejbal.cz účinkování pardubického týmu v Budějovicích trenér Jiří Mašík. „Mohlo by se zdát, že to podle složení soupeřů (další špičkové extraligové týmy chyběly) bude snadné, ale opak byl pravdou. Hlavně finálový den nám dal zabrat a museli jsme ze sebe vyždímat poslední síly. Jindřichův Hradec i Prachatice nás potrápily,“ přiznal Mašík.

Především v duelu s jindřichohradeckým Olympem byly Pardubice velice blízko vyřazení; na soupeře zkraje druhé třetiny ztrácely už tři branky.

„Soupeř vytěžil z minima maximum a za stavu 1:4 jsme tomu asi moc nevěřili,“ poznamenal útočník Pavel Kubeš, jehož zvolili nejužitečnějším hráčem celého turnaje. „Nakopl nás však snižující gól, trenér to pak stáhl na dvě formace a nepochyboval jsem, že už to zvládneme, což se nakonec stalo. Dotáhli jsme to do nájezdů a k vítězství,“ řekl.

Po zisku cenného double ho teď se zbytkem mančaftu konečně čeká zasloužené volno. „Šli jsme do Českého poháru s cílem vyhrát, což se nám povedlo,“ prohlásil spokojeně. „Byla to strašně dlouhá a náročná sezona pro všechny a v zápasech play-off jsme si sáhli na dno. Bylo to znát, chyběla nám energie,“ uvedl Kubeš.

Vedle pozdějších šampionů se v Budějovicích představily ještě další tři týmy z kraje. Svítkov a rezerva Pardubic vypadly už ve skupině, Heřmanův Městec podlehl ve čtvrtfinále 1:7 Jindřichovu Hradci.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž