Momentka z utkání Plzeň - Kladno

Momentka z utkání Plzeň - Kladno | foto: Milan Podpera

Jak na neprohrávající Kladno? Hradečtí ho chtějí oškubat po pirátsku

  • 0
Ne nadarmo ještě před několika lety elitní hokejbalový tým z Hradce Králové nazývali Piráty. Východočeši dokážou loupit. Že mají patent na pořádnou kořist v play-off, už dokázali tolikrát. A ač mají v rejstříku spoustu větších lupů, ten nejčerstvější jim dodává punc klubu, jež se stane pro ligové velikány hrozbou.

Hradečané vyřadili s totálním přehledem Kert Park Praha, jednoho ze dvou největších aspirantů na letošní titul. A to se pořádně cení.

"Prostě jsme je překvapili a postavili na ně běhavou hru. Nemohli nás přehrát a na tom ztroskotali," nechal se slyšet už nedávno kouč hokejbalistů Hradce Králové Jaroslav Pavlík.

Pražané ztroskotali a hradecká bárka se valí dál. Na obzoru už vyhlíží další potencionální "oběť". Kladenský Alpiq. Mužstvo, jež ve vyřazovacích bojích neprohrává. A proti Hradci Králové už vůbec ne. Konec konců, "piráti" nemají s trojnásobným mistrem nejlepší zkušenost. Vítězství v lize jsou jim dlouhodobě nad tímto sokem zapovězena.

V sezoně 2008/09 dokonce Kladenští rozcupovali našlapaný hradecký kádr ve finále a připravili ho o možný první titul v dějinách klubu. "To je pravda. Kladno má dlouhodobě obrovskou sílu, jsou tam výborní hráči a k tomu ještě skvělý gólman Jirotka," dodal Pavlík.

"A já k tomu přidám jediné. Už to není tým postavený na Trčkovi, Rejtharovi a dalších hráčích, co odešli. Ale přesto dokážou vyhrávat," dodává hradecký útočník Petr Novák.

I tak si Hradec po čtvrtfinálovém skalpu Kertu začíná věřit. "Jsem si jistý, že s tím,jak hrajeme, můžeme překvapit i Kladno. Až série ukáže, jestli mám pravdu," dodal kouč. Jediná cesta, jak k tomu dojít, je poctivě po pirátsku. Oškubat ho už na jeho hřišti stejně jako Kert jeho vlastními zbraněmi.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž