(ilustrační snímek)

(ilustrační snímek) | foto: Václav Čičatka, iDNES.cz

Hokejbalisté Kert Parku porazili Pardubice a opět se radují z titulu

  • 0
Hokejbalisté pražského Kert Parku obhájili titul v extralize. V rozhodujícím pátém finále porazili na domácím hřišti na Lužinách Pardubice 5:1 a vyhráli sérii 3:2 na zápasy. Kert Park navázal na svůj loňský premiérový titul. Cenu Libora Topolánka pro nejužitečnějšího hráče play off získal pardubický útočník Jan Bílý.

Kert Park se ujal vedení v deváté minutě, kdy pykal Otto Urbanec a v přesilové hře otevřel skóre Petr Danko. Ve 22. minutě sice vyrovnal také v početní výhodě při trestu Jana Blaška Bílý, ale na přelomu druhé a třetí třetiny hosté nevyužili dlouhou přesilovku při vyloučení Davida Šperla na pět minut a do konce utkání.

Ještě ve druhém dějství při ní Josef Česák trefil tyč. V čase 30:55 se naopak prosadil povedenou střelou z otočky v oslabení Martin Kruček, který se pak znovu trefil i v 35. minutě v početní výhodě při pobytu Ondřeje Novotného na trestné lavici. Za 103 vteřin pojistil náskok Tomáš Fejfar. Bílého pokus pak zastavila tyč a výsledek dovršil do prázdné branky Danko.

Finále play off hokejbalové extraligy

5. zápas: Kert Park Praha - Pardubice 5:1 (1:0, 0:1, 4:0)
Branky: 9. a 43. Danko, 31. a 35. M. Kruček, 37. Fejfar - 22. Bílý.
Konečný stav série: 3:2.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž