ilustrační foto

ilustrační foto | foto: Martin Stolař, MAFRA

Karlovarský hokejbalista Průcha: Zklamání opadlo po domácích zápasech

  • 1
Suchdol jim v semifinále odstranil největšího soupeře. Vítěz základní části Kovo Praha vypadl, jenže přemožitel byl ve finále i nad síly karlovarských hokejbalistů. "Byli hodně sebevědomí," všiml si Jan Průša. Ani jeho produktivita nestačila.

CSKA nakonec musel sklopit hlavy, jenže ne na dlouho. Uzavřel skvělý ročník ověnčený prvoligovým stříbrem. "Zklamání opadlo velmi rychle, poslední zápas sezony jsme si jeli užít," říká Průša. Finálová zátarasa ze spokojenosti nic neubrala.

Čtvrtfinále proti Třemošné 3:0 na zápasy. Byla to snadná série?
Rozhodně lehká nebyla. My jsme do play-off šli z druhého místa, ale Třemošná je nevyzpytatelný soupeř. Nicméně první dva zápasy doma jsme zvládli s přehledem, byli jsme produktivní. Třemošná pak odmítla nastoupit do třetího zápasu, takže jsme zadarmo měli semifinále.

Nové Strašecí už byl ale mnohem silnější protivník, že?
Skončil jen příčku za námi, je to hodně  hokejbalový tým. Po dvou domácích zápasech jsme chtěli sérii u nich ukončit, ale byli jsme oslabení, protože ve čtvrtfinále jsme ztratili dva útočníky. Sestavu jsme museli kombinovat a ve Strašecí se nám přestalo dařit střelecky.

Rozhodující zápas jste zvládli, kde se vzal další obrat v sérii?
Začali jsme ten zápas výborně, po pěti minutách jsme vedli 3:0. Zbytek už jsme si pohlídali a dohráli to do vítězného konce. Pátý zápas jsme zvládli s přehledem.

Finálové boje ovlivnily špatné začátky, čím to?
Chyběli nám čtyři hráči základní sestavy, trochu jsme dojeli na to, že ze základu nám chyběly dvě útočné formace. To zkrátka bylo znát, nebyli jsme tak produktivní. Nedali jsme ani v jednom utkání víc jak dvě branky.

Suchdol byl o tolik lepší?
Byli hokejbaloví, hráli velmi dobře. My jsme neměli několik klíčových hráčů, chyběl náš nejlepší útočník. Navíc jim pomáhala jedna pětice z extraligového Jindřichova Hradce, proto se nám hrálo špatně a nakonec jsme prohráli 0:3 na zápasy.

Poznamenala vás porážka 0:13 ze základní části na hřišti Suchdolu?
Určitě ne. My jsme tam na zápas poslali pět mladíků, aby ten zápas odehráli. Mně se před zápasem narodila dcera, zápas byl den po oslavě. (úsměv) Proto jsme zápas vzdali, navíc v utkání o nic nešlo. V tabulce výsledek nehrál žádnou roli a do série se to nepřeneslo. Spíš bylo zajímavé, že oni nevěděli nic o naší hře a naopak.

Bylo na soupeři znát, že play-off hrál ve formě a vyřadil i vítěze základní části Kovo?
K nám přijeli tak trochu čekat na naše chyby, ale po vítězném zápase u nás přebrali aktivitu. Vlítli na nás a byli jasně lepší. Znát byli i ti kluci, kteří jim pomáhali z extraligy.

Necelý týden po prohraném finále už opadlo zklamání?
Opadlo víceméně hned po domácích zápasech, třetí zápas jsme si jeli v deseti hráčích užít. Převážila spokojenost s druhým místem. Oproti minulé sezoně jsme si polepšili o sedm míst a máme pro příští sezonu skvělou motivaci, protože letos se nám to nepovedlo.

Sezonu tedy hodnotíte kladně?
Hodnotíme ji velmi kladně. Chtěl bych poděkovat všem hráčům, kterých letos bylo skoro třicet. Měli výborný přístup k hokejbalu, jen tak dál v dalších letech. Pro CSKA je to nejlepší sezona v historii, pro klub je to dosavadní vrchol.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž