Momentka z hokejbalového duelu Pardubice - Kert Park | foto: Kert Park Praha

Hokejbalové finále se dramatizuje. Kert Park dál věří ve čtvrtý titul

  • 0
Nadvláda pražského Kert Parku nad českou hokejbalovou extraligou zatím neskončila. Pražané si totiž v neděli v Pardubicích výhrou 5:1 vynutili vyrovnání finálové série na 1:1 na zápasy a dál jsou tak ve hře o čtvrtý ligový triumf v řadě.

„Hráli jsme na nějakých šedesát procent našeho maxima. I když byla na naší straně psychická výhoda, nepředváděli jsme, co jsme měli, a byli jsme pořád v oslabení,“ litoval pardubický kapitán Jan Bílý v rozhovoru pro O2 TV.

Oslabení bylo pět a Východočeši za špatnou disciplínu skutečně zaplatili. Kert během početních výhod utahoval smyčku už v závěru prvního dějství a skóre otevřel na začátku toho druhého, když v jeho páté minutě při přesilovce z dorážky odkrytou branku trefil Dalimil Zvonek.

Pardubická odpověď na sebe však nenechala dlouho čekat. Za minutu a půl totiž zásluhou Petra Filipa, jenž taktéž v přesilovce nádherně vymetl levý horní roh branky hostů, už bylo srovnáno.

Pak přišla pětadvacátá minuta, ve které se zápas zlomil definitivně. Kert Park v té době vedl 2:1, Pardubice sice vyrovnaly střelou z půlky hřiště, kterou rozhodčí nejprve uznal jako gólovou, avšak za chvilku si svůj verdikt rozmyslel a vyrovnání se nakonec nekonalo.

„Rozhodčí to udělal dobře. Říkal, že nejdřív viděl gól, že se nechal unést, ale nakonec se s kolegou shodl, že branka nebyla. Vzal to na sebe, což bereme. Stejně bychom nechtěli vyhrát nějakým neregulérním gólem. Takže o.k.,“ glosoval spornou situaci Bílý.

Od té doby už tempo hry diktoval výhradně Kert Park a dalšími třemi góly navýšil skóre na konečných 5:1.

Rozhodující finálový zápas se hraje v sobotu od 16 hodin v Praze.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž