Rafael Nadal coby vítěz Davis Cupu 2009

Rafael Nadal coby vítěz Davis Cupu 2009 | foto: AP

Hezké Vánoce, pane Nadale. O titul citát roku bojují i další výroky

  • 32
Pokud byly tyhle komentáře myšleny vážně, tak se jim můžeme divit. Pokud šlo o legraci, pak vyberte, který je ten nejvtipnější. Žokej Váňa po Velké pardubické, ředitelka Neumannová po mistrovství světa v Liberci nebo hodnocení prohry fotbalistů trenérem Bílkem?

Anketa redakce iDNES.cz, která vzniká ve spolupráci s MF DNES, přináší třetí díl. Moudra, která bylo možné zaslechnout při sportovních akcích roku 2009, soutěží o titul citát roku.

"Na dobrém koni vyhraje i blbec."

Velká pardubická letos přinesla sportovní senzaci, žokej Josef Váňa vyhrál 119. ročník dostihu v 56 letech. Pošesté v kariéře.

"Nic bych neudělala jinak."

Bývalá lyžařka Kateřina Neumannová stála v čele organizačního výboru lyžařského šampionátu v Liberci, který skončil ztrátou asi 80 milionů korun.

"Takticky jsme zápas zvládli."

Nepovedenou kvalifikaci o mistrovství světa završili čeští fotbaloví reprezentanti dvougólovou porážkou s Ázerbájdžánem na turnaji ve Spojených arabských emirátech. Hlavní trenér Michal Bílek ale hlavu nevěšel.

"Bon Nadal... Nezávidíte Nadalovi takovou slávu?"

Šéf sportovní redakce České televize Ota Černý se ztrapnil při rozhovoru s daviscupovým reprezentantem Radkem Štěpánkem, když zaměnil jména hlavní hvězdy španělského týmu za název svátku. Celá Barcelona, kde se finále hrálo, byla polepená nápisy Bon Nadal - v katalánštině Hezké vánoce.

"Nemám Němce rád, zlikvidovali mi tátu."

Ostrá slova pronesl Štěpán Škorpil, komentátor českého vysílání televizní stanice Eurosport, při přenosu z berlínského MS v atletice. Rozčílilo ho chování německých pořadatelů, kteří nechtěli pustit Američanky za zraněnou kolegyní Leeovou, která nedokončila běh a odváželi ji na vozíku do šaten.

Vyberte výrok roku 2009

celkem hlasů: 6473

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 0:00 neděle 27. prosince 2009. Anketa je uzavřena.

Josef Váňa
Josef Váňa 3781
Ota Černý
Ota Černý 1375
Michal Bílek
Michal Bílek 650
Kateřina Neumannová
Kateřina Neumannová 364
Štěpán Škorpil
Štěpán Škorpil 303

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž