Helena Erbenová

Helena Erbenová | foto: mtbteamprichovice.webnode.cz

Erbenová byla na MS v terénním triatlonu sedmá. Mám na víc, říká

  • 0
Helena Erbenová skončila sedmá na mistrovství světa Xterra, které se tradičně konalo na Havaji. Jablonecká závodnice patří ke špičce tohoto sportu a i letos na svém kontě má několik vavřínů ze závodů Světového poháru. Jenže na šampionát nejela v ideálním rozpoložení.

„Jsem spokojená, protože když jsem přijela z Číny, kde jsem měsíc závodila jako šílená, jsem navíc onemocněla a na přípravu nebylo tolik času,“ vysvětlila Erbenová. „V tomto kontextu ten výsledek beru. Ale jinak samozřejmě vím, že co se týče mých výkonů, mám rozhodně na víc.“

Helena Erbenová na šampionátu hodně ztratila při plavání, kdy musela hodně kličkovat kvůli soupeřkám před sebou. „Na biku jsem si říkala, že určitě nějaké soupeřky budu předjíždět, a to se taky dělo a do druhého depa jsem přijela na desátém místě. První polovina běhu byla špatná, ale pak se to naštěstí rozběhlo a ještě jsem se posunula,“ popsala Erbenová.

Titul mezi ženami obhájila Flora Duffyová z Bermud před rodačkou ze Skotska Lesley Patersonovou. Třetí doběhla Emma Garrardová.

Jablonecká závodnice si letos nedávala žádný vrchol sezony, ale objela mnoho závodů Xterry po celém světě. Odpočinek jí ale ještě nečeká. „Hned zase odlétám do Číny na další třídenní závod,“ uvedla reprezentantka Helena Erbenová.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž