Libor Gerčák - ilustrační foto

Libor Gerčák - ilustrační foto | foto: Radek Kalhous, MAFRA

Dělali jsme naivní chyby, štvalo gólmana vysokomýtských futsalistů

  • 0
Nechybělo mnoho, a utkání nedochytal. Ne že by snad gólmana vysokomýtských futsalistů Libora Gerčáka některý z protihráčů z Hodonína tvrdě zfauloval. Reprezentační matador byl po čtvrtém inkasovaném gólu tak nasupený, že se chtěl na vše „vybodnout“.

Jeho spoluhráči následně stav jen korigovali na konečných 2:4, což může být pro Nejzbach osudové zaváhání. Bezkrevný výkon Mýta, zejména v první půli, Gerčáka zákonitě namíchl. „Bylo to hrozný. Mysleli jsme si, že to přijde samo a dělali naivní chyby. Na ně jsme odborníci. Ztráta dvou gólů byla ještě dobrá,“ řekl Gerčák.

Domácí žlutomodrá sestava působila pasivněji, a to i přesto, že Hodonín přijel kvůli technickým problémům se zpožděním a na rozcvičku měl méně času. I proto začal duel déle. Na palubovce však hýřil aktivitou.

„My jsme byli odevzdaní. Nevystřelili jsme ani jednou. Při rozcvičce nám spoluhráči skoro ustřelí ledviny a v zápase pak trefujeme světla. Chápu, že ve hře je střelba těžší, ale to ji pak nemusíme trénovat, když ji nepoužijeme,“ láteřil jedenačtyřicetiletý brankář.

Mýto je sice před závěrečným kolem osmé, ovšem vzhledem k losu poslední pozici zaručující play-off horko těžko udrží. „Mohli jsme si to uhrát sami. Ale nejde jen o tento zápas. Prohospodařili jsme si jich v sezoně pět šest, což je tragédie. Za mé působení v Mýtě jsem snad ještě nezažil, abychom prohráli se slabšími týmy tolikrát. S takovými výkony budeme rádi, pokud nespadneme a o play-off nemusíme ani uvažovat,“ dodal Gerčák.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž