Momentka z utkání futsalistů Helasu - ilustrační foto

Momentka z utkání futsalistů Helasu - ilustrační foto | foto: Jiří Salik Sláma, MAFRA

I obr má slabá místa, tuší futsalový Helas. Vsadí na důraz

  • 0
Jak vyzrát na desetinásobného mistra z Chrudimi? „Otočit branku a hrát v pěti,“ vtipkuje šéf a trenér futsalistů Helasu Brno Jan Loup. Anebo vsadit na tvrdost. „Vadí jim důraz,“ doplňuje už vážněji kapitán týmu David Cupák. Čtvrtfinálová série chrudimského giganta s Helasem míří na jižní Moravu.

Brňané vyzvou favorizovaného soka ve čtvrtek v 19.30 v nové hale ve Vodově ulici. A domácí věří, že celek složený z českých reprezentantů s plejádou Brazilců dokážou potrápit. „Hlavně musíme udržet koncentraci,“ hlásí Josef Havel z Helasu.

Zkušený borec ví, o čem mluví. Brněnská parta totiž sehrála úvodní čtvrtfinálový part v úterý. Před závěrečnou desetiminutovkou s úřadujícími šampiony držel Helas venku krok, prohrával 2:3. „Jenže David Cupák měl dvě dobré tutovky, které neproměnil. A nepřáli nám ani rozhodčí,“ podotýká kouč Loup.

Jeho svěřenci slibně rozehraný mač nakonec ztratili 2:6. Teď ale věří v nečekanou odplatu. „Herně jim nemůžeme konkurovat,“ oznamuje reprezentant Cupák. S parťáky si ale kromě toho, že Era-Packu nešmakuje důraz, všiml i dalších nedostatků.

„Myslím, že jedna ze slabin je brankář,“ podotýká 25letý hráč, jenž se mohl stát právě spoluhráčem gólmana Jakuba Ždánského. V létě ho totiž český futsalový fenomén posledních let vábil do svých řad. „Už to utichlo a ani já se nikam nehrnu. V květnu navíc čekám rodinu,“ poznamenal nastávající táta.

Jeho Helas může večer hnát solidní kulisa. Sedmý tým základní části totiž slibuje fanouškům vstup a pivo zdarma, pokud dorazí do haly s jakoukoli sportovní šálou - například hokejové Komety či fotbalové Zbrojovky. „Nechci předjímat, ale možná to bude náš letošní poslední domácí zápas,“ dodává šéf klubu Loup.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž