ilustrační foto

ilustrační foto | foto: Radek Kalhous, MAFRA

O futsalisty Vysokého Mýta zájem bude. Ale čeká je nejspíš dojíždění

  • 0
Je možné, že vysokomýtský futsalový Nejzbach, který v příští sezoně na základě rozhodnutí vedení klubu nebude působit v celostátních soutěžích, přihlásí mužstvo do nějaké nižší - například na krajské úrovni. Ale řada hráčů s prvoligovou výkonností se určitě poohlédne jinde.

„Tak o půlku mančaftu zájem bude. Kluci jako Libor Gerčák, Jarda Kubát, Vašek Sklenář, Michal Jiráský nebo Kuba Vágner se v lize určitě uplatní,“ myslí si sportovní ředitel Nejzbachu Roman Páral, který se s celým týmem v červnu hodlá sejít. „Musejí jenom zvážit dojíždění,“ dodává.

To může být kámen úrazu, jelikož je nabíledni, že mistrovský Era-Pack, který sídlí v nepříliš vzdálené Chrudimi, moc volných míst nenabídne - pokud vůbec nějaké.

Hlavním lákadlem pro případné zájemce bude přes relativně vysoký sportovní věk (42 let) reprezentační gólman Gerčák. „Mám tři kontakty, kde bych mohl chytat. Pro mě bude vedle dojíždění důležitý i počet tréninků - kvůli rodině a práci. V Mýtě toho nebylo tolik, což mi vyhovovalo,“ říká Gerčák.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž