Momentka z futsalového utkání Chrudim - Vysoké Mýto.

Momentka z futsalového utkání Chrudim - Vysoké Mýto. | foto: Michal Klíma, MAFRA

Futsalisté Vysokého Mýta i Chrudimi vyzvou doma posílené soky

  • 0
Dívají se vpřed a není divu. Pokud futsalisté Vysokého Mýta v pátek večer přemohou své konkurenty, mohou se „vyšvihnout“ ze šestého místa až na třetí. Předpoklady k tomu mají slibné. Od 20 hodin se ve vlastní hale střetnou s poslední Českou Lípou. Ovšem je tu jeden vykřičník. Tým Démonů se přes Vánoce vyzbrojil o tři nové hráče, včetně bulharského reprezentanta Marko Kostice. Naopak kádr Nejzbachu není zcela fit. „Někteří kluci jsou nastydlí a dva jsou nemocní. Doufám, že nastoupíme v optimální sestavě,“ přál si na webu soutěže mýtský kouč Roman Páral.

Zajímavá podívaná se dá čekat i v nedaleké Chrudimi, kterou prověří ambiciózní celek z Litoměřic. Nováček ligy není zdaleka otloukánkem, o čemž svědčí jednak jeho průběžná třetí příčka a pak také to, že jako jediný v dosavadním průběhu sezony dokázal úřadující šampiony obrat o body.

„Litoměřice jsou po Benagu v současnosti naším největším konkurentem, v posledních měsících prošly skvělým vývojem,“ ocenil práci dnešního soka chrudimský kouč Felipe Conde.

Středočeši sice budou od 20 hodin postrádat Silvu, ovšem nově jejich kouč bude moci vyslat vstříc Chrudimi jiného cizince, a to Vagnaa.

„Bude to náročný zápas, dlouho jsme nebyli kompletní, a tak byla příprava na utkání velmi složitá. Ale rozhodně si chceme dojít pro další vítězství, znovu musíme prokázat naši snahu a touhu vyhrávat,“ dodal Conde.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž