Ondřej Hačka (vlevo) je střeleckou jistotou Rudolfova. Proti Chrudimi se...

Ondřej Hačka (vlevo) je střeleckou jistotou Rudolfova. Proti Chrudimi se neprosadil, soupeř mu moc prostoru nedal. | foto: David Peltán, MAFRA

Vrcholí futsalový podzim. Ve finále poháru chce Sparta odčinit ligu

  • 0
Před měsícem spolu oba týmy bojovaly o první příčku v tabulce, v úterý se futsalová Sparta a ERA-PACK Chrudim střetnou ve finále poháru. "Přesně tohle finále jsme si přáli, abychom dostali šanci na reparát," říká sparťanský trenér Beni Simitči.

Chrudim, nebo Sparta. Pokud futsalový titul získá někdo jiný, bude to velké překvapení.

V domácím poháru k němu nedojde, finále za účasti momentálně nejlepších českých klubů se hraje v úterý od 20.15 v Aréně Sparta v Praze na Podvinném mlýně.

Favoritem jsou hosté. Hegemon posledních let, kterému letos vyrostl silný konkurent.

I když listopadový vzájemný souboj tomu nenasvědčoval, Chrudim v rámci ligového kola na Spartě vyhrála jasně 7:2. Po třinácti kolech tak sparťané na rivala ztrácí tři body.

„Věřím, že jde o zasloužené finále. Utkají se dva celky, které hrají nejlepší futsal,“ řekl chrudimský kouč Felipe Conde pro web fotbalové asociace.

„Doma je Sparta velmi silná. Očekávám úplně jiný zápas než ten v lize. Jsem si jistý, že půjde o vyrovnaný souboj,“ podotkl brazilský kouč.

Futsalová hvězda v Česku. Bývalý brazilský reprezentant, dvojnásobný mistr světa Wilde Gomes da Silva.

Pro jiného Brazilce, sparťanského střelce Wildeho, to bude poslední zápas na českých palubovkách.

Mistr světa z roku 2008 a 2012, největší hvězda, která kdy futsal v Česku hrála, se po patnácti letech vrací domů. Od jara bude nastupovat za Corinthians v Sao Paulu.

„Požádal nás o ukončení smlouvy a my jsme mu pochopitelně vyšli vstříc,“ sdělil Simitči. Mimochodem, Wilde, který hrával za Barcelonu a naposled byl v Rusku, v 11 zápasech za Spartu vstřelil 19 branek.

A bude se chtít loučit trofejí. „Nejen já, ale celý náš tým věří, že odehrajeme lepší zápas než v lize,“ poznamenal sparťanský kouč.

„Naše odhodlání je velké. Hráči musí nechat na palubovce sto procent,“ zdůraznil jeho protějšek Conde.

ERA-PACK vyhrál český pohár desetkrát za posledních třináct let. Jen Teplice (2014), pražský Eco-Investment (2007) a Nejzbach Vysoké Mýto (2006) dokázaly jeho vládu narušit. Loni ve finále porazil Benagu Zruč nad Sázavou, kde působil právě současný sparťanský kouč Simitči a někteří jeho svěřenci.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž