Floyd Mayweather

Floyd Mayweather | foto: Reuters

Floydův pohřeb zaplatí bývalý boxerský šampion Mayweather

  • 38
Bývalý profesionální světový šampion v boxu Floyd Mayweather nabídl, že bude financovat pohřeb a smuteční obřady za George Floyda. Rodina afroameričana, který minulé pondělí zemřel poté, co mu policista při zásahu několik minut klečel na krku, nabídku podle agentury AP přijala.

Šéf boxerovy společnosti Mayweather Promotions Leonard Ellerbe médiím řekl, že bývalý šampion zaplatí pohřeb 9. června ve Floydově rodném Houstonu a smuteční obřady v Minnesotě a Severní Karolíně.

Nyní třiačtyřicetiletý Mayweather je považován za jednoho z nejlepších boxerů své generace, během profesionální kariéry nebyl ani v jednom z 50 duelů poražen. V minulosti zaplatil za pohřeb svého soupeře Genara Hernándeze, kterého v roce 1998 porazil v boji o svůj první mistrovský pás. Když o 13 let později Hernández zemřel na rakovinu, náklady na obřad převzal Mayweather. Někdejší nejlépe placený sportovec světa vydělal během kariéry stamiliony dolarů.

Floydova smrt v Minneapolis vyvolala ve Spojených státech masové demonstrace, z nichž některé se zvrhly v násilnosti, a znovu rozproudila debatu o policejní brutalitě a rasismu. Událost rezonovala i ve světě sportu, úmrtí neozbrojeného muže odsoudily osobnosti jako legendární basketbalista Michael Jordan, golfista Tiger Woods či mistr světa F1 Lewis Hamilton.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž