Momentka z mosteckého hipodromu

Momentka z mosteckého hipodromu | foto: Iveta Lhotská, MF DNES

Dostihy se vracejí, začíná se v polovině května Deylovým memoriálem

  • 0
Po nové vlně uvolnění vládních opatření proti šíření koronaviru se v pondělí 18. května v Mostě rozběhne dostihová sezona. Hlavním dostihem mítinku bude Memoriál Rudolfa Deyla.

„Vzhledem k maximálnímu povolenému počtu účastníků bude sezona zahájena bez přítomnosti diváků a majitelů,“ uvedl Jockey Club ČR.

Vláda tento týden rozhodla, že od 11. května bude možné pořádat akce s účastí maximálně sto lidí za dodržení patřičných hygienických a bezpečnostních opatření. Konkrétní informace o těchto opatřeních během dostihů zveřejní Jockey Club ČR v pondělí, kdy oznámí rovněž termíny úvodních osmi dostihových dnů.

Dostihová sezona měla původně začít 5. dubna mítinkem v pražské Velké Chuchli s tradičním vrcholem v podobě Gomba handicapu. O dalším víkendu byl v plánu mostecký mítink s Memoriálem Rudolfa Deyla, který nakonec obstará úvod sezony.

Již v pondělí 4. května chtěli znovu začít s dostihy v sousedním Německu, plánovaný mítink v Dortmundu však pořadatelé v sobotu odřekli. Čekají na další kroky vlády, která má o uvolňování restrikcí jednat v úterý.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž