hokejbal - ilustrační foto

hokejbal - ilustrační foto | foto: Karel Pešek, MF DNES

Dopředu jsme hodně silní, těší kouče pardubických hokejbalistů

  • 0
Zvučná jména, nový herní systém, zvýšený důraz v soupeřově hájemství přinášející zákonitě vyšší počet gólů. Recept namíchaný pro hokejbalisty HBC Autosklo H.A.K. Pardubice pro jejich druhou sezónu mezi extraligovou elitou.

A hned v pátek na hřišti Třince a vloni se zachraňující Karviné může takřka nově složený výběr kouče Jiřího Mašíka ukázat, zda se se tenhle kořeněný mix povedlo dovést k dokonalosti a především docílení jeho účelu.

"S tím, co tu teď máme, by byl alibismus říkat, že bychom neměli být v play-off. Byl bych rád, kdybychom se po základní části pohybovali okolo pátého šestého místa," stanovil cíl pro následující rok v nejvyšší hokejbalové soutěži trenér vloni devátých Pardubic Jiří Mašík, "doufám, že budeme hrát atraktivní hokejbal a vyhrávat."

Předpoklady k naplnění jeho slov na východě Čech pro vysokou metu jsou. Zaprvé tým zůstává na stejných číslech rozpočtu jako vloni.

A to i přesto, že klub přes léto mohutně posiloval. Z konkurenčního Hradce přešlo do Mašíkova područí hned šest hráčů. Bývalý trenér "pirátů" přivábil do Pardubic duo novopečených mistrů světa Jana Bílého a dokonce dvojnásobného světového šampióna Pavla Kubeše.

"Co ten na hřišti předvádí, to je až neuvěřitelné. Ale o přínosu obou hráčů pro tým nemá cenu spekulovat," pochvaluje si Mašík návraty hvězd do mateřského oddílu.

"Myslím, že letos jsme dopředu hodně silní. A věřím, že nám ta jména v útoku přinesou branky, kterých jsme vloni tolik nestříleli. Teď bychom měli dávat tři čtyři góly za zápas," hlásí. K nim přibyli ještě u mantinelu neústupný útočník Petr Urban a defenzivu klubu vyztuží urputně hrající Radek Mašík a Petr Filip.

"Petra jsem ani sám neoslovil, chtěl u nás absolvovat přípravu, ale nějak se to vyvrbilo, že přichází na hostování. On navíc zraje do reprezentace," věří kouč. V zadákovi Miloši Kamarytovi tým získá zkušenosti a jistotu.

"Máme hodně ofenzivní obránce. Všichni jsou fyzicky zdatní a schopní podpořit útok," ví. Do branky navíc ještě získal na hostování hradeckého Lukáše Horu. Ten si už brzy bude moci pochvalovat nový způsob bránění loňského nováčka.

"Bráníme středním útočníkem a budeme hrát i past, ale tu neprozradím. Mohlo by to fungovat," usmívá se Jiří Mašík. Pardubice ukázaly zlepšení už na turnaji v Novém Strašecí, kde skončily bronzové. Kam se vytáhnou v extralize?


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž