Jachtaři David Křížek a Milan Harmáček s katamaránem Flying Phantom při jednom...

Jachtaři David Křížek a Milan Harmáček s katamaránem Flying Phantom při jednom ze závodů světové série | foto: Martina Barnetová

Jachtař Křížek se už po dalším titulu těší na rychlost katamaránu

  • 0
Jachtařskou sezonu zakončil stylově - v Chorvatsku s týmem Rodop kapitána Martina Kuklíka triumfoval v konkurenci devatenácti lodí na 21. ročníku České námořní rallye, připsal si tak v pořadí 27. český titul a 43. medaili z republikových šampionátů! Přesto už nyní David Křížek sbírá síly na příští rok. A především na respektovaný seriál „létajících“ katamaránů Flying Phantom Extreme Sailing Series, kam upíná hlavní pozornost.

„Závodit po několika letech s týmem Rodop byla skvělá zábava a klukům strašně moc děkuju. Už mi ale zase chybí foilování a rychlost katamaránu,“ svěřil se Plzeňan Křížek, který letošní prestižní sérii Flying Phantom s kosatníky Milanem Harmáčkem či Zdeňkem Adamem absolvovali pod hlavičkou týmu Masterlan jako první Češi v historii a při své premiéře obsadili konečnou devátou příčku.

Chybět v ní nechtějí ani příští rok. „Vypadá to, že seriál se na jeden závod vydá i mimo Evropu, možná to bude Omán. Pak by měly následovat závody na Madeiře, v Barceloně, Cardiffu a v jedné lokalitě v jižní Evropě. Opět bez škrtání nejhoršího umístění, všechny závody budou hodnoceny,“ vypočítal Křížek.

Katamarán Masterlanu prodělal kompletní výměnu lan, nyní je v dílně Vojtěcha Komárka, kde se mění části kování a opravují se šrámy z uplynulé sezony.

„Nejnáročnějším úkolem bude zajištění finančních prostředků pro nadcházející sezonu. Masterlan, hlavní partnter, zůstává, to je to hlavní. Nicméně někteří partneři své závazky nedodrželi a situace není jednoduchá. Věříme, že se ale nakonec vše podaří dojednat,” uvedl plzeňský jachtař.

Do konce roku ho ještě čeká koučování českého juniorského týmu na jezeře Lago di Garda, v prosinci pak mistrovství světa mládeže v čínské Sanyi.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž