České curlerky, ilustrační foto

České curlerky, ilustrační foto | foto: Profimedia.cz

Češky na ME v curlingu dvakrát prohrály, čeká je boj o udržení

  • 0
České curlerky na mistrovství Evropy v Tallinnu prohrály s Dánskem 3:5 a následně s Lotyšskem 4:7 a přišly o možnost přímého postupu na mistrovství světa. Tým skipky Anny Kubeškové zakončí turnaj ve čtvrtek utkáním o udržení v divizi A s Finskem, jež má na kontě také pouze dvě výhry.

Čeští muži hrající v nižší divizi B si výhrou 8:5 zajistili postup do semifinále. Mužstvo kolem Davida Šika poté ve večerním duelu porazilo 6:5 Turecko a po šestém utkání zůstalo bez porážky.

Češky v utkání s Dánkami bodovaly pouze dvakrát. Po „dvojce“ ve druhém endu vedly 2:0, ale pak už přidaly jen bod v devátém endu. „Každá prohra je zklamáním. Každopádně se za výkon nestydíme, protože jsme hrály svoji úroveň, akorát soupeřky hrály o kapičku líp a zahrály klíčové kameny,“ řekla Ežen Kolčevská.

Do vedení šly české curlerky také ve večerním utkání proti Lotyšsku, s nímž měly před zápasem stejnou bilanci. Lotyšky však zápas otočily na 7:4 a odsoudily Češky k boji o záchranu v elitní skupině.

„Myslím, že se nám chvílemi hůř četl led. Tady se to mění každým zápasem, ale na to se nemůžeme vymlouvat. V tomhle zápase jsme určitě nepředvedly všechno, co umíme,“ uvedla viceskipka Alžběta Baudyšová.

České curlerky se před posledním kolem základní části dělí spolu se svým závěrečným soupeřem Finskem a Itálií o poslední osmé místo s bilancí dvou výher a šesti proher.

Mistrovství Evropy v curlingu

Tallinn

Ženy
Dánsko - Česko 5:3
Lotyšsko - Česko 7:4.

Pořadí po 8. kole: 1. Švýcarsko 8 výher, 2. Švédsko 6, 3. Německo a Rusko 5, 5. Skotsko 4, 6. Dánsko a Lotyšsko 3, 8. Česko, Finsko a Itálie 2.

Muži:
Česko - Španělsko 8:5
Česko - Turecko 6:5

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž