Český skip Jiří Snítil

Český skip Jiří Snítil | foto: Reuters

Curleři sahali po Soči, poslední německý hod jim první šanci vzal

  • 26
Posledním hodem přišli čeští curleři o první šanci zahrát si na zimních olympijských hrách v Soči. V play-off dodatečné kvalifikace podlehli v německém Füssenu domácím 4:7 v dodatečném endu. V neděli se Češi o poslední volné místo na olympijském turnaji střetnou s USA.

"Na zklamání je ještě čas," zaháněl zklamání skip Jiří Snítil. "Obrovská škoda, ale teď se musíme dostat zpátky nahoru a využít druhou šanci," dodal trenér Sune Frederiksen.

Duel českého celku s Němci začal opatrně. Chyba skipa Jiřího Snítila v pátém endem umožnila jít soupeři po zisku tří bodů do vedení 4:1. Češi ale bod po bodu manko snižovali a v posledním desátém endu vyrovnali na 4:4.

Drama vrcholilo, o vítězi musel rozhodnout až dodatečný jedenáctý end. Němci měli výhodu posledního kamene, kterou využili. Jiří Snítil sice poslal v závěru český kámen do středu, ale Felix Schulze ho přesně vyrazil a poslal Němce do Soči.

"Bylo to hrozně těžké utkání, vyrovnané až do posledního kamenu. Škoda, že jsme ho nedometli o kousek dál," litoval Jindřich Kitzberger.

Češi tak zkusí vybojovat premiérovou účast na OH na druhý pokus v neděli. Od 12:30 se střetnou s Američany, kteří v tie-breaku zdolali Koreu. V základní části kvalifikace se Češi s USA utkali hned v úvodním utkání turnaje a zvítězili 9:7.

Jisté je, že se do Soči nepodívají české curlerky. Tým Anny Kubeškové prohrál na závěr s Lotyšskem 2:6 a obsadily předposlední šesté místo.

Dodatečná kvalifikace pro olympijský turnaj ve Füssenu

Muži
Play-off:
Německo - ČR 7:4 po 11. endu.

Tie-break:
USA - Korea 7:5

Ženy
Tie-break:
Norsko - Německo 5:4

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž