Momentka z utkání Chrudim (bílá) - Vysoké Mýto. Ve skluzu je Michal Mareš.

Momentka z utkání Chrudim (bílá) - Vysoké Mýto. Ve skluzu je Michal Mareš. | foto: Radek Kalhous, MAFRA

Futsalová Chrudim chce v derby s Mýtem ladit formu na pohár

  • 0
Chystají se na finálový duel poháru FAČR, a nejbližší mač proto chtějí pojmout jako generálku. Ovšem nejen z toho důvodu to pro chrudimské futsalisty nebude tuctové ligové střetnutí. Od 20 hodin totiž vyzvou na domácí palubovce v sokolovně na Tyršově náměstí vysokomýtský Nejzbach - futsaloví fanoušci se tak mohou vypravit na další z řady krajských derby.

„Věřím, že v následujícím utkání předvedeme lepší výkon než v předchozích dvou zápasech,“ přál si na webu nejvyšší soutěže brazilský kouč chrudimského Era-Packu Felipe Conde.

Narážel přitom zejména na ligové klání s hodonínským Tangem, ve kterém Chrudim coby obrovský favorit musela otáčet mírně nepříznivé skóre a nakonec zvítězila jen o gól 2:1.

„Po UEFA Futsal Cupu byli hráči unavení, nyní měli čas si odpočinout a začít se připravovat na finále poháru,“ poznamenal Conde.

Platí to však jen o části kádru; pětice hráčů, David Drozd, Rešetár, Slováček, Záruba a Koudelka, minulý týden absolvovala dvě mezistátní utkání za reprezentaci v Rumunsku. Což ostatně platí i o gólmanském veteránu Liboru Gerčákovi, který bude v Chrudimi jako obvykle hájit branku Nejzbachu.

Ten si povzdechl nad rozsáhlou marodkou svého mužstva.

„Na zápas zřejmě nepojedeme kompletní. Určitě nebude Merkl, který je po operaci. Dlouhodobě nám chybí i Sklenář. V pondělí nás bylo na tréninku osm,“ líčil 41letý borec.

Sestava Vysokého Mýta by tak měla víceméně kopírovat tu, jež začátkem prosince doma „smázla“ 7:2 Litoměřice. Na jasně první Era-Pack si bude chtít Nejzbach vyšlápnout z páté příčky v tabulce.

„Rádi bychom v Chrudimi uhráli co nejlepší výsledek,“ prohlásil Gerčák a zároveň nastínil soukromou, ne úplně skromnou motivaci.

„V historické tabulce první ligy devadesát šest kanadských bodů a rád bych to v pátek zaokrouhlil na stovku,“ vysvětlil Gerčák. To by znamenalo se přímo podílet na nejméně čtyřech gólech v síti Era-Packu.

V prvním letošním vzájemném zápase přitom Chrudim Mýtu dovolila jen gól - v jeho hale vyhrála 3:1.

„Všichni jsme si vědomi, že to bude náročné utkání. Je to derby, a navíc soupeř stoupá tabulkou vzhůru. Čeká nás divácky zajímavý zápas. Věřím, že podáme dobrý výkon a připíšeme si do tabulky další tři body,“ uvedl trenér Conde.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž