Futsal: Tomáš Neumann

Futsal: Tomáš Neumann - Trenér české reprezentace Tomáš Neumann udílí pokyny svým svěřencům k boji proti Rumunsku. | foto: Alexandra Mlejnková , ČTK

Chrudim na futsalovou Evropu dodá půl týmu

  • 0
Ligový suverén s "několika posilami" bude v reprezentačních barvách bojovat o postup na evropský šampionát. I tak se dá přeložit nominace národního výběru futsalistů pro kvalifikační turnaj, který bude hrát v příštím týdnu v Ostravě.

Trenér Tomáš Neumann sází na opory mistrovského Era-Packu Chrudim. Hráči týmu, který prošel základní částí ligové soutěže bez ztráty jediného bodu, tvoří polovinu čtrnáctičlenného kádru.

Brankářskou jedničkou bude opět Tomáš Meller. Ve výběru nechybí ani další účastníci loňského mistrovství světa Roman Mareš, Lukáš Rešetár, Tomáš Sluka a Marek Kopecký, k nimž se tentokrát přidal i Radovan Kroulík. V týmu je rovněž Marešův mladší bratr Michal z druholigového Havlíčkova Brodu, jenž však často jako host obléká chrudimský dres.

Jednoho zástupce bude mít v národním týmu také vysokomýtský Nejzbach. Nominován byl Pavel Novotný. Jeho spoluhráč, gólman Libor Gerčák, tentokrát zůstal mezi náhradníky. Ovšem nejspíš jen vinou nedávného zranění ruky.

Český tým bude hrát kvalifikační turnaj od 19. do 22. března v Ostravě. Zahájí ho duelem proti Bosně a Hercegovině. Poté nastoupí proti Lotyšsku, jenž postoupilo z předkola. A jeho závěrečným soupeřem bude Chorvatsko.

"Všechny zápasy v kvalifikaci jsou těžké. Nesmíte vypustit ani minutu, pořád je potřeba hrát naplno. Cokoliv jiného by se nám mohlo vymstít," prohlásil reprezentační trenér Neumann.

Mistrovství Evropy se uskuteční v příštím roce v Maďarsku. Postup si zajistí vítězové sedmi kvalifikačních skupin. Naději mají i celky z druhých míst. Nejlepší čtyři si rovněž zahrají na šampionátu.

Nominace Česka

kvalifikace na ME

Brankáři: Tomáš Meller (Chrudim), Petr Krayzel (Jistebník).
Hráči do pole: Marek Kopecký, Radovan Kroulík, Roman Mareš, Lukáš Rešetár, Tomáš Sluka (vš. Chrudim), Michal Mareš (Havlíčkův Brod), Pavel Novotný (Vysoké Mýto), Martin Dlouhý, David Frič, Jiří Novotný, Zdeněk Sláma (vš. Eco-investment Praha), Jan Janovský (Katovice, Pol.).
Náhradníci, gólman: Libor Gerčák (Vysoké Mýto), Ondřej Knobloch (Mladá Boleslav). Hráči do pole: Michal Belej (Tango Brno), David Cupák (Helas Brno), Martin Hrdina, Petr Oliva (oba Mladá Boleslav).

Termín kvalifikačního turnaje: 19.-23. března v Ostravě
Soupeři Česka: Bosna a Hercegovina, Lotyšsko, Chorvatsko.
Postup na ME: Vítězové 7 kvalifikačních skupin, nejlepší čtyři týmy ze 2. míst


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž