Kateřina Hošková na finálovém závodu SP ve vodním slalomu v Augsburgu

Kateřina Hošková na finálovém závodu SP ve vodním slalomu v Augsburgu | foto: AP

Čeští vodní slalomáři na MS v kvalifikacích zatím nezaváhali

  • 0
Všichni čeští vodní slalomáři postoupili z kvalifikací do semifinále mistrovství světa v Deep Creeku. Kanoistka Kateřina Hošková byla dokonce v dvoukolové soutěži nejrychlejší, kajakář Jiří Prskavec obsadil druhé místo.

Mistr Evropy z letošního šampionátu ve Vídni Prskavec zajel nejrychlejší první jízdu, v té druhé ho porazil o 15 setin sekundy Francouz Boris Neveu. Obhájce stříbra ze šampionátu v Praze se v druhé jízdě zkoušel zlepšit, což se mu povedlo, nejrychlejší čas mu však zhatily chyby v brankách včetně jedné neprojeté.

"Jsem spokojený, ta jízda byla slušná. Ale ten čas mě překvapil, že jsem byl po prvním kole nejrychlejší. Chtěl jsem postoupit a to se mi povedlo první jízdou," hodnotil se Prskavec. "Ale ostré náboje jsem si nechal do semifinále a finále," řekl.

Vicemistr Evropy Vít Přindiš byl po první jízdě druhý a nakonec obsadil v kvalifikaci šesté místo, obhájce titulu Vavřinec Hradilek skončil třicátý a rovněž je mezi semifinálovou čtyřicítkou.

Boj o postup zvládli i kanoisté. Nejlepší z Čechů byl jedenáctý Vítězslav Gebas, z dvacátého místa postoupil Michal Jáně a mezi semifinálovou třicítku se dostal také pětadvacátý Jan Mašek.

Hošková byla v neolympijské disciplíně o 2,6 sekundy rychlejší než největší favoritka Jessica Foxová z Austrálie, která však do druhé jízdy už nenastoupila. Postoupily tak šestá Monika Jančová a patnáctá Martina Satková.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž