Momentka z utkání mistrovství světa organizace FIRS v in-line hokeji mezi

Momentka z utkání mistrovství světa organizace FIRS v in-line hokeji mezi Českem a Kanadou. | foto: ČAILH

Čeští inline hokejisté chtějí z MS v Toulouse další medaili

  • 0
Čeští inline hokejisté budou na mistrovství světa organizace FIRS v Toulouse obhajovat loňský titul z Anaheimu a opět chtějí útočit na nejvyšší příčky. Na medailových pozicích nechyběli od roku 2004, kdy v kanadském Londonu skončili čtvrtí.

"Chceme se pokusit o obhajobu. Jsme si ale vědomi síly ostatních týmů. Všech osm týmů, které startují v elitní skupině, mohou mistrovství světa vyhrát. Soustředíme se na úvodní utkání proti Velké Británii, která by měla být papírově nejslabším celkem naší skupiny," řekl generální manažer týmu Martin Mecera.

Do turnaje, který odstartuje už dnes večer duelem domácí Francie se Švýcarskem, vstoupí svěřenci trenéra Jiřího Suhrady v úterý ve 21:30. "Úvodní utkání bývají ošidná, protože všechny týmy nastupují v plné síle a porazit obhájce titulu je vždy lákavým cílem," navázal Mecera.

Další zápasy v základní skupině A čekají hokejisty ve středu od 17:30 proti Spojeným státům americkým a ve čtvrtek ve 21:30 se Švédskem. "Základním cílem je vytvořit si co nejlepší pozici pro čtvrtfinále," dodal Mecera.

Mistrovství světa organizace FIRS se koná podvacáté, Češi startovali devatenáctkrát a jen třikrát nedosáhli na cenný kov. Třikrát získali zlato (2007, 2011 a 2013), čtyřikrát stříbro a osmkrát bronz.

Nominace inline hokejistů na MS organizace FIRS

Toulouse (7. - 13. července):

Brankáři: Ondřej Jirkův, Daniel Brabec

Obránci: Martin Tvrzník, Pavel Strýček, Patrik Šebek, Adam Přibyl, David Bernad, Lukáš Buchta, Petr Šenkeřík

Útočníci: Marek Loskot, Petr Kafka, Michal Šimo, Martin Fiala, Jakub Cik, Petr Šinágl.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž