Trenér futsalové reprezentace Tomáš Neumann

Trenér futsalové reprezentace Tomáš Neumann | foto: Jiří Salik Sláma, MAFRA

Futsalisté se v baráži o postup na ME střetnou se Srbskem

  • 0
Los v Nyonu se k českým futsalistům nezachoval zrovna shovívavě. V zářijové baráži o postup na mistrovství Evropy utkají se Srbskem, které ještě nikdy neporazili.

Svěřenci trenéra Tomáše Neumanna hráli se Srbskem šestkrát, čtyřikrát prohráli a dvakrát remizovali. Naposledy se oba týmy střetly v říjnu 2015 ve dvou přípravných zápasech v Srbsku. První Češi prohráli 4:6 a ve druhém remizovali 3:3.

„Jde o těžkého soupeře. Nechtěl jsem Chorvatsko ani Srbsko,“ řekl trenér Neumann. „Dostali jsme druhý nejhorší los, co jsme mohli dostat, a ještě k tomu začínáme doma. Nic ale nevzdáváme a pojedeme se s tím poprat,“ dodal.

První zápas se odehraje mezi 10. a 13. zářím doma, odveta v Srbsku se uskuteční o dva týdny později. Lepší z barážové dvojice postoupí na evropský šampionát, který 30. ledna až 10. února příštího roku bude hostit Lublaň.

V Nyonu se losovaly i základní skupiny Futsal Cupu. Český šampion Chrudim ve skupině 4 vyzve dvojnásobné vítěze soutěže z Barcelony, maďarský Györ a italské Luparense, které bude skupinu v říjnu hostit. Dál postoupí tři celky.

„Barcelona je velmi atraktivní soupeř. Utkáme se s ní již potřetí. Máme velmi těžké soupeře, ale dneska se už nedá vybírat,“ řekl sportovní manažer Chrudimi Petr Horák. „V Itálii je to pro nás premiéra. Nikdy jsme tam nehráli. Stejně tak je pro nás premiérou konfrontace s italským futsalem,“ dodal.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž