Česká dvojice má obtížný los

  • 4
Praha - Dvaatřicet šachistů, v čele s mistrem světa Viktorem Kramnikem a prvním hráčem světového žebříčku Garrim Kasparovem, bude od soboty v Praze hrát o Pohár Eurotelu. Diváckou přitažlivost umocňuje skutečnost, že se bude hrát bleskovým šachem, v němž má každý ze soupeřů na své tahy jen 25 minut. Osm tisíc vstupenek na osm hracích dnů je už rozebráno. Pořadatelé, organizující podobné akce od roku 1998, postupně přesunuli dějiště z divadla Archa do Míčovny Pražského hradu a teď na podstatně větší Žofín. Přesto ani tentokrát zdaleka nevyhoví zájmu všech milovníků královské hry. Posledních padesát vstupenek můžete získat v soutěži iDNES

Dvojici českých zástupců čeká hned v prvním kole vyřazovacího turnaje těžký oříšek. Sergej Movsesjan nastoupí proti ruskému velmistrovi Alexandru Morozevičovi, který je na devátém místě světového žebříčku a soupeře straší svými neobvyklými zahájeními.

Ještě hůř je na tom Zbyněk Hráček, který změří síly s mistrem světa Viktorem Kramnikem. Hraje se na dvě partie, při nerozhodném výsledku bude utkání pokračovat bleskovým šachem s pětiminutovým limitem.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž