sportovní aerobik: Dominator Fitness Center Hanky Šulcové

sportovní aerobik: Dominator Fitness Center Hanky Šulcové - Finalistky mistrovství světa ve sportovním aerobiku 2006 v Rotterdamu - družstvo aerobiku Dominator Fitness Center Hanky Šulcové. | foto: Jaromír Novák, iDNES.cz

Češi mají tři evropské tituly ve sportovním aerobiku

Jedenáct medailí včetně tří titulů získali čeští reprezentanti na mistrovství Evropy ve sportovním aerobiku a soutěži fitness týmů v Helsinkách. Evropskými šampiony se stali Veronika Šindelářová a Pavel Sirotek mezi páry, Jan Novosad, Hana Babková a Miroslava Zimová v týmové soutěži a družstvo Aerobic Dancers Kladno kralovalo fitness týmům v kategorii.

Češi zcela ovládli soutěži týmů. Za triem Novosad, Babková, Zimová skončily na druhém místě Magda Husáková, Jindřiška Prošková a Andrea Kinzlová, třetí byly Gabriela Ziková, Ivana Piskáčková a Veronika Stupková.

O další dvě stříbrné medaile se zasloužily ve fitness týmech v kategorii aerobik členky Aerobic teamu Veroniky Vrzbové, v kategorii step byly obsadily druhé místo české šampionky z Aerobic Dancers Kladno.

Bronz získal mistr republiky Jan Pochobradský v soutěži mužů, kterou vyhrál Fin Jouni Viitanen před Španělem Jonatanem Caňadou. Daniel Komarov skončil na pátém a Vojtěch Ešner na sedmém místě.

Také v kategorii žen obsadila třetí místo Denisa Barešová, která nestačila na Finku Ritu Niemiovou a Bulharku Ludmilu Kovacovou. Pátá byla Tamara Jiříková a šestá Kateřina Šmejkalová.

Ve sportovním aerobiku párů získali bronzovou medaili Jana a Josef Vůjtovi.

Ve fitness týmech byly v kategorii step třetí členky Fitness studia Zdeny Vitákové.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž