Novak Djokovič s cenou Laureus pro nejlepšího sportovce světa.

Novak Djokovič s cenou Laureus pro nejlepšího sportovce světa. | foto: Reuters

Sportovní ceny Laureus získali tenisté Djokovič a Serena Williamsová

  • 0
Sportovního Oscara, jak bývají nazývány ceny Laureus pro nejlepší sportovce světa, si za rok 2015 vysloužili tenisté. Při slavnostním ceremoniálu v Berlíně trofeje převzali Novak Djokovič ze Srbska a Američanka Serena Williamsová.

Djokovič, který získal ocenění podruhé za sebou a celkově potřetí v kariéře, dostal v hlasování komise složené z 50 sportovních legend přednost mimo jiné před sprinterskou hvězdou Usainem Boltem z Jamajky, šampionem formule 1 Lewisem Hamiltonem z Velké Británie či nejlepším fotbalistou světa Lionelem Messim z Argentiny.

Vítězka v ženské kategorii Williamsová se ze sportovního Oscara radovala už počtvrté a dotáhla se na rekordmana Rogera Federera. V nominaci byly i loňská laureátka Genzebe Dibabaová z Etiopie, rakouská sjezdařka Anna Fenningerová, sprinterka Shelly-Ann Fraserová-Pryceová z Jamajky či americká plavkyně Katie Ledecká.

Týmem roku byla vyhlášena reprezentace Nového Zélandu, která ovládla mistrovství světa v ragby. V dalších kategoriích obdržel mimo jiné cenu za celoživotní přínos sportu bývalý šampion F1 Niky Lauda, ocenění in memoriam dostal nizozemský fotbalový trenér Johan Cruyff.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž