Capalini a Sedlecký jsou ve finále

  • 1
San Francisco - Libor Capalini a Michal Sedlecký budou zastupovat český moderní pětiboj v pátečním finále mistrovství světa v americkém San Francisku. Ve středeční kvalifikaci neuspěl z české trojice pouze Michal Michalík, který v jedné z tří skupin obsadil nepostupové třinácté místo. Mistr Evropy Capalini skončil čtvrtý v šermu a stejné místo obsadil ve střelbě, ale s nástřelem 184 kruhů nebyl spokojen.

Capalini poté zaplaval devátý čas a před závěrečnou běžeckou částí - v kvalifikaci není parkur - byl ve skupině druhý. "Libor běh kontroloval, nevydával zbytečně síly a doběhl na pátém místě pro postup do finále," popsal závod sekretář svazu Jiří Hrdlička.

Kvalifikaci podle něj zvládl Capalini bez problémů, ale cítil se psychicky unaven. "Nejsem si jistý, jakým směrem se ve finále vše obrátí. Může to být na obě strany, protože je to na hraně," rozjímal Capalini nad svými pocity před pátečním finále.

Ve stejné skupině jako Capalini neuspěl Michalík. V běhu se propadl z jedenáctého místa na konečnou třináctou pozici. Sedlecký naopak v první skupině v běhu postup do finále vybojoval. Začínal po šermu, střelbě a plavání jako jedenáctý,ale pátým běžeckým časem se vyhoupl na konečné osmé místo. "Zabojoval a ve vysokém tempu to dokázal," řekl Hrdlička.

Výsledky
Muži - kvalifikace
Skupina A
: 1. Byssov (Běl.) 4268 b., 2. Zadněprovskis (Lit.) 4268, 3. Deleigne (Fr.) 4264, ...8. Sedlecký (ČR) 4240.
Skupina B: 1. Turkin (Rus.) 4300, 2. Litvjakov (Běl.) 4284, 3. Horbacz (Pol.) 4272, ...5. Capalini 4256, 13. Michalík (oba ČR) 4196 - nepostoupil. 


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž