Bradley Wiggins vyměnil žlutý dres z velkých cyklistických podniků za veslařský trenažér.

Bradley Wiggins vyměnil žlutý dres z velkých cyklistických podniků za veslařský trenažér. | foto: AP

Tour vyměnil za veslování. Wiggins si odbyl soutěžní debut na trenažéru

  • 4
Pětinásobný olympijský vítěz v cyklistice Bradley Wiggins má za sebou soutěžní debut na veslařském trenažéru. Na britském šampionátu, jenž se konal symbolicky na londýnském velodromu, obsadil vítěz Tour de France z roku 2012 jednadvacáté místo.

Sedmatřicetiletý Wiggins ukončil úspěšnou cyklistickou kariéru loni v prosinci a od té doby se občas nechal vidět, jak trénuje na veslařském trenažéru. Dnes si své veslařské schopnosti poprvé vyzkoušel v konkurenci ostatních a na 2000 metrů dosáhl čas 6:22,5 minuty. Vyhrál člen britského reprezentačního týmu Adam Neill v čase 5:48,2.

Wiggins měl pomalejší start, neboť si myslel, že špatně odstartoval. Trvalo mu, než získal správný rytmus. Po skončení závodu jen zklamaně vrtěl hlavou, neboť se nepřiblížil ke svému očekávanému času 6:05.

„Řeknu mu, aby toho nenechával. Dal si nějaký cíl a každý, kdo si dá cíl, se buď vrátí silnější, nebo toho nechá. Ale já vím, jaký je to šampion. Vrátí se,“ řekl novinářům dvojnásobný veslařský šampion James Cracknell, jenž je Wigginsovým poradcem. 

„Rozhodně toho nebude chtít nechat, když neuspěl. Bude to chtít zkusit znovu a dopadnout lépe.“ Koncem listopadu Cracknell naznačil, že by se Wiggins mohl pokusit o start na olympijských hrách v Tokiu 2020.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž