Boxery čeká před MS série klání

Ústí nad Labem - Turnaje v Polsku, Chorvatsku a kemp v Nizozemí prověří české boxery, než se vydají na červencové mistrovství světa do Bangkoku. Šéftrenér Svatopluk Žáček chce nominovat alespoň čtyři borce. Šanci mají Šachbazjan, Halaš, Deskacz, Adámek, Polakovič a Bártek. Těžko už překvapí někdo jiný. "Je otázka, zda se na zasedání federace AIBA mistrovství nepřesune na původní listopadový termín. Pořadatelé mají totiž těžkosti, navíc by bylo přijatelnější klima. V létě tam bude 45 stupňů, vrány budou umírat za letu. Pro borce by byly přesuny z haly i zápasy opravdu náročné," tvrdí Žáček.

Ostře sledovaný je zejména Rudolf Kraj, stříbrný medailista z olympijských her v Sydney. Ve středu trénoval v Ústí nad Labem, jindy se připravuje i v Praze. V pátek jede boxovat za Gaži Brno Interligu do Dubnice. "Chci ho vidět v zápase, proto se jedu na Slovensko podívat," oznámil šéftrenér.

České borce prověří silně obsazený turnaj Sztam ve Varšavě, začíná 8. dubna. Jedou na něj všichni kandidáti na nominaci na MS. V termínu od 18. do 27. dubna se výprava přesune na kemp do Nizozemí, kde jí čeká i duel s domácí reprezentací. V květnu se Žáčkův výběr přesune na turnaj Arena Cup v chorvatské Pule.

"Poslední týden v květnu máme soustředění na Svaté Kateřině. Od 6. do 8. června je mistrovství republiky. Chci, aby do Bangkoku jelo co nejvíce borců. Příští rok je čeká mistrovství Evropy a další dva nominační turnaje na olympijské hry."

Největší rébus bude kouč řešit v těžké váze, musí vybírat mezi Polakovičem a Bártkem.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž