Boxer Konečný si na odvetu musí počkat

  • 1
Magdeburk - Odvetné utkání mezi nejlepším českým profesionálním boxerem současnosti Lukášem Konečným a španělským rohovníkem Rubénem Varónem Fernándezem o titul mistra Evropské unie v superwelterové váhové kategorii do 69,8 kg se odkládá. "Prý si zranil ruku v únorovém zápase," řekl Konečný.

Varón, který jako jediný zatím dokázal v profesionálním ringu českého rohovníka porazit, si totiž poranil ruku a jejich vzájemný souboj, jenž se měl uskutečnit ve španělském Leonu 4. března, se neuskuteční.
 
"Dozvěděl jsem se to koncem minulého týdne," uvedl Konečný.

Varón boxoval 4. února proti Zoranu Didanovičovi z Jugoslávie, a přestože vyhrál před limitem, poznamenal tento duel jeho další program. "Manažeři nyní budou jednat, jak se bude postupovat dále. Zda se termín posunenapříklad o čtrnáct dní, nebo zda se oni pásu vzdají. Podle mého je ale pravděpodobné, že se zápas neuskuteční," odhadl ústecký boxer.
 
Konečný se s Varónem utkal v říjnu loňského roku a prohrál těsně na body. Po zápase si však stěžoval na neobjektivní bodování rozhodčích. Jeho stáj SES podala i oficiální protest a výsledkem bylo nařízené opakování zápasu. To posvětila i příslušná mezinárodní federace. "Teď si budu muset na odvetu, o kterou jsem hodně stál, počkat," smutně konstatoval dvojnásobný bronzový medailista z amatérského mistrovství světa.
 
Zástupci českého boxera tak již pracují na náhradním programu. "Měl bych začátkem dubna boxovat zápas o titul v Magdeburku, ale rád bych do ringu nastoupil již dříve a využil toho, že jsem dobře připravený," uvedl Konečný, který na souboj se španělským soupeřem tvrdě trénoval několik týdnů. S přípravou začal hned poté, co si vyléčil listopadovou zlomeninu žebra.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž