KDO S KOHO. Lukáš Konečný (vpravo) a Peter Quillin bojují o titul mistra světa ve střední váze organizace WBO. | foto: AP

Boxer Konečný favorita potrápil, ale titul mistra světa mu unikl

  • 14
Bil se statečně, ale na senzaci ve svém pravděpodobně posledním souboji kariéry Lukáš Konečný nedosáhl. Český boxer prohrál ve Washingtonu duel o titul profesionálního mistra světa ve střední váze organizace WBO s Američanem Peterem Quillinem 0:3 na body.

" Odboxoval jsem, co jsem chtěl a prohrál jenom na body. Samozřejmě by bylo krásné, kdybych vyhrál, ale soupeř byl lepší, s tím se nedalo nic dělat," hodnotil v rozhovoru Konečný.  

Rozhovor

Co říkal Lukáš Konečný po zápase?

Pětatřicetiletý boxer vstoupil do svého 55. zápasu mezi profesionály opatrně, od prvního kola se soustředil zejména na pozornou obranu v dvojitém krytu. Vysoce favorizovaný Quillin se sice do útoku příliš netlačil, ale zápas měl o pět let mladší bijec pod kontrolou. První přesnější údery brněnský rodák předvedl ve třetím kole, Američanem se mu ale otřást nepovedlo.

Quillin tak postupně mířil za obhajobou titulu, jeho údery byly přesnější a Konečnému ani nepomáhalo, že se po celý zápas vytrvale snažil za soupeřem v ringu "chodit". Tvrdě zasáhnout se mu jej podařilo až v 9. kole, přesný pravý hák však mezi profesionály ještě neporažený Američan ustál.

Již v 7. kole se navíc na obličeji Konečného objevila krev. Přestože se k nosu později přidalo natržené pravé obočí, na zápas to nemělo vliv.

"Chyběl nějaký úder, kterým bych ho pořádně trefil. On jich ode mne moc nedostával, bylo tam něco na břicho... Jenže já si to musel hlídat, nesměl jsem riskovat, on je fakt dobrý," chválil Konečný. 

Nakonec se stal teprve druhým soupeřem, který s Quillinem vydržel v ringu všech 12 kol, k úspěchu mu to ale nepomohlo. Někdejší dvojnásobný bronzový medailista z amatérského mistrovství světa se nedostal ani k výraznému náporu v závěru a prohrál jednoznačně na body. Dva rozhodčí duel ohodnotili poměrem 119:109, třetí 120:108.

Člen německé stále SES manažera Ulfa Steinfortha už před zápasem ohlásil, že ve Washingtonu ukončí kariéru, což po zápase i potvrdil. "Balík peněz mi už asi nikdo nenabídne, maximálně nastoupím třeba při nějaké exhibici," dodal Konečný. S profesionálním boxem se loučí s bilancí padesáti výher proti pěti porážkám.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž