Boxer Václav Pejsar

Boxer Václav Pejsar | foto: Martin Polívka, MAFRA

Potvrzeno. Pejsar a Ducár budou boxovat o titul v Lucerně

  • 1
Termín: 29. prosince, dva dny před koncem roku. Místo: Lucerna Praha, mekka českého boxu. Jeden z největších duelů českého profesionálního ringu je potvrzený. V rámci 12. ročníku akce Boxing Lucerna se v Praze utkají o český titul v křížové váze současný majitel pásu Václav Pejsar z plzeňského AtomGymu a Vasil Ducár.

Bude to očekávaná bitva v současnosti dvou nejlépe postavených českých boxerů křížové váhy.

„S Vasilem jsme přátelé a respektujeme se. Ale oba víme, že jednou k tomuto zápasu muselo dojít,“ prohlásil na včerejší tiskové konferenci v pražském klubu Goldfinger pětatřicetiletý Pejsar.

Vasil Ducár při ukázce tréninku

Ve světovém žebříčku se drží na 72. místě a mistrovský pás ČUBP získal před pár týdny v Ústí nad Labem knockoutem po pouhých 65 sekundách nad Davidem Vicenou. Proti němu se postaví o pět let mladší rodák ze Znojma Ducár, 64. boxer světového žebříčku BoxRec. Civilním povoláním policista speciálních jednotek, který má v popisu práce dohlížet na dodržování zákona, má jasno: „Je potřeba u nás nastavit nové pořádky, pokud chceme, aby byl box vnímán stejně jako ve světě. Pokud chceme, aby kredit boxu u nás stoupl a byl vnímán podobně jako ve světě, tak je potřeba tu udělat pořádek. A to je můj cíl,“ řekl čerstvý otec pro server czechfighters. cz s odkazem na americký seriál Zákon a pořádek.

Boxeři se utkají podle pravidel klasického boxu o mistrovský pás nově vzniklé organizace ČPB (Čeští profesionální boxeři), kterou zaštítila IBF. Desetikolový zápas hostí pražská Lucerna.

„Jsem rád, že se nám podařil získat tento zápas na náš Galavečer do Lucerny, jelikož si myslím, že taková událost si zaslouží být v legendární Lucerně,“ uvedl promotér Boxing Lucerna Matouš Rajmont.

Na galavečeru se mimo jiné v titulovém zápase představí i slovenská jednička Martin Parlagi či Michal Dufek. Dalšími lákadly akce konané v duchu třicátých let minulého století budou Roman Kracík, Vladimír Idrány, Daniel Vencl, Michal Reissinger, Vladimír Říha či Josef Vít.

Lístky jsou již nyní v prodeji v síti Ticket portal.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž

Témata: Box, Matouš Rajmont