Baseballista Rafael Devers z Bostonu odpaluje míček v utkání s Houstonem.

Baseballista Rafael Devers z Bostonu odpaluje míček v utkání s Houstonem. | foto: Reuters

Baseballisté Bostonu vyřadili obhájce z Houstonu a jsou ve finále MLB

  • 0
Baseballisté Bostonu Red Sox postoupili do finále MLB a po pěti letech budou útočit na další triumf ve Světové sérii. Nejlepší tým základní části porazil ve finále Americké ligy obhájce trofeje Houston Astros 4:1 na zápasy. Z Národní ligy má blíže do finále Los Angeles, které vede nad Milwaukee 3:2.

Postupovou čtvrtou výhru Bostonu zařídili homeruny J.D. Martinez a Rafael Devers. Nadhazovač David Price odházel šest směn bez bodu a zapsal si první výhru v play off. „Paráda! Dostat se do Světové série je jeden z nejlepších pocitů na světě. Máme zase šanci fanoušky v Bostonu dostat do euforie,“ řekl Martinez.

Houston sice vyhrál první zápas série, ale v dalších čtyřech duelech nedokázal zadržet útok Bostonu, který nasázel celkem sedmadvacet bodů.

„Mají skvělou sestavu, a když uděláte chybu, okamžitě ji potrestají,“ řekl hvězdný nadhazovač Houstonu Justin Verlander, kterému po homerunu Martineze ve třetí směně skončila série šestadvaceti směn bez bodu v play off v řadě.

„Letos to nestačilo. Musím se ráno vzbudit, kouknout do zrcadla a začít pracovat, aby to bylo za rok lepší,“ řekl třetí metař Astros Alex Bregman

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž