Baseballisté Clevelandu Francisco Lindor (vlevo) a Rajai Davis se radují z...

Baseballisté Clevelandu Francisco Lindor (vlevo) a Rajai Davis se radují z vítězství ve čtvrtém duelu Světové série na půdě Chicaga. | foto: AP

Baseballisté Clevelandu jsou krůček od triumfu ve Světové sérii

  • 4
Baseballisté Clevelandu vyhráli ve čtvrtém finále zámořské MBL na půdě Chicaga 7:2, v sérii vedou 3:1 na zápasy a jediná výhra je tak dělí od triumfu ve Světové sérii.

Cleveland se znovu opíral o výkon nadhazovače Coreyho Klubera, i když domácí skórovali hned v první směně, ale víc už jim nedovolil. Homerunem srovnal Carlos Santana a Jason Kipnis přidal v sedmé směně v tříbodový odpal za bariéru. Cubs se nemohli prosadit v útoku a rovněž v obraně předvedli několik chyb.

„Jsme tam, kde chce být každý. Moc dobře ale víme, že ještě není konec,“ řekl Kluber. „Potřebujeme jednu výhru a chceme hrát dál se stejnou touhou po úspěchu, jakou jsme předváděli dosud. Nechceme je nechat nadechnout.“ Sedmou a osmou směnu odházel za Indians Andrew Miller. Levoruký specialista na dokončování zápasů udělal dva strikeauty a celkem jich má v letošním play off už 29. O jeden překonal rekord MLB Francisca Rodrigueze ze sezony 2002.

Cubs se pokusí prodloužit sérii dnes v posledním utkání série na chicagském stadionu Wrigley Field. Na nadhoz nasadí svoje eso levorukého Jona Lestera.

Pro Indians ale hovoří historie. Z 43 týmů, které vedly 3:1, vyhrálo 37 Světovou sérii. „Pro nás se nic nemění. Jisté je jen jedno, že po nedělním utkání pojedeme domů. Předtím ale musíme porazit silného nadhazovače,“ řekl hlavní kouč Clevelandu Terry Francona, který má ve finále MLB skvělou bilanci 11:1.

Světová série, finále play off baseballové MLB

4. zápas

Chicago Cubs - Cleveland Indians 2:7, stav série 1:3.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž