Baseballisté Los Angeles Dodgers slaví vítězství v prvním utkání Světové série. | foto: AP

Světová série začala triumfem baseballistů Dodgers, Tampa nestačila

  • 0
Skvělý vstup do Světové série předvedli baseballisté Los Angeles Dodgers. V prvním finále zámořské MLB dominovali, tým Tampa Bay Rays na neutrální půdě v Arlingtonu přehráli 8:3 a ujali se vedení 1:0 na zápasy.

Hvězdný nadhazovač Dodgers Clayton Kershaw, který se v minulosti ve finále trápil, zvládl šest směn. Skóre otevřel dvoubodovým homerunem Cody Bellinger a za hrdinu byl Mookie Bets. Také poslal míček za plot a další bod přidal po dvou krádežích met a následném doběhu po perfektním sklouznutí na domácí metu.

„Je skvělé začít sérii výhrou, dodá nám to sebevědomí,“ lebedil si levou rukou nadhazující Kershaw. Během šesti směn povolil jeden homerun, ale udělal osm strikeautů. „Pro mě osobně je to velká výhra. Jsem rád, že jsem to tentokrát dokázal.“

Hráči Los Angeles bodovali od čtvrté do šesté směny. V páté získali čtyři body i díky třem krádežím, což ve finálovém zápase MLB naposledy dokázali New York Giants před 108 lety. „Krást mety mě baví. Přišla vhodná chvíle,“ popisoval Bets.

Přímý přenos

Zápasy Světové série nabízí živě stanice O2 TV Sport.

Zatímco se zkrácená základní část odehrála kvůli koronaviru bez fanoušků, první finále sledovalo 11 388 diváků. Většina z nich byla v modrých barvách Dodgers. „Byli vidět všude. Nejlepší by samozřejmě bylo hrát doma před padesáti tisíci diváky, ale jsme rádi alespoň za něco. Pomohlo to,“ kývl Kershaw.

Los Angeles Dodgers jsou ve finále potřetí za čtyři roky, ale titul naposledy získali za pomoci Kirka Gibsona a nadhazovače Orla Hershisera v roce 1988. „Nepředvedli jsme, co umíme. Věřím, že už ve druhém zápase se vrátíme na hřiště v jiném světle a jejich útok zastavíme,“ zadoufal kouč Tampy Kevin Cash.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž