Petr Zýma v akci

Petr Zýma v akci | foto: ČTK

Baseballisté prohráli na mistrovství Evropy v nastavení s Británií

  • 2
Čeští baseballisté na mistrovství Evropy nenavázali na nedělní překvapivé vítězství nad Nizozemskem a s Británií prohráli 3:4 v prodloužení. Ve skupině A mají na kontě jednu výhru a dvě porážky a v úterý potřebují zdolat Švédy, aby měli naději na postup do čtvrtfinále.

Češi se dlouho nemohli prosadit v útoku. Zkrátka je držel nadhazovač Alex Webb. „Měl velice svižnou ruku a bylo velmi špatně poznat, jestli hází slider (točený) nebo rychlý balon,“ řekl vnější polař Matěj Hejma v tiskové zprávě.

Po chybách v obraně a soupeřově homerunu prohrávali svěřenci amerického trenéra Mika Griffina po šesté směně 0:2. Na začátku sedmé směny Britové zvýšili na 3:0, ale v dohrávce se radoval i český tým. Tříbodovým homerunem zařídil vyrovnání vnitřní polař Martin Schneider a vykřesal naději na obrat.

Blízko výhře byli Češi v dohrávce závěrečné deváté směny. Chytač Martin Červenka, jediný hráč týmu působící v americké profesionální soutěži, šel na pálku při plně obsazených metách a dvou autech a jeho odpal by znamenal výhru. Míč od jeho pálky ale letěl do vzduchu ve vnitřním poli, což znamenalo jednoduchý aut.

V nastavené desáté směně začínal útok s obsazenou první a druhou metou a výhodu využili jen Britové, kteří získali bod. Češi v dohrávce neuspěli. „Bylo to o jednom odpalu. Mrzí nás to,“ shrnul těsnou porážku Jakub Hajtmar. „Ale turnaj je dlouhý a bojujeme dál. Musíme se dobře připravit.“

Baseballisté potřebují postoupit do čtvrtfinále, aby měli šanci skončit na ME do pátého místo a zúčastnit se příští týden olympijské kvalifikace.

Mistrovství Evropy v baseballu v Bonnu a Solingenu:

Skupina A: ČR - Británie 3:4 po 10. směně.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž