ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: AP

Zkrácená sezona MLB by mohla začít koncem července

  • 1
Zhruba za měsíc by se mohla rozběhnout zkrácená sezona baseballové MLB, čímž by skončila několikaměsíční přetahovaná mezi kluby a hráči. Majitelé klubů v pondělí jednomyslně schválili, že se letošní sezona odehraje s 60 zápasy pro každý tým. Základní část by mohla začít 24. července a skončit 27. září.

Rozhodnutí klubů předcházelo odmítavé stanovisko hráčské asociace MLBPA k šedesátizápasové základní části a rozšířenému play off. Podle podmínek březnové dohody nyní MLB využila svého práva k určení délky ročníku podle svého uvážení, jež je stejná jako ta, kterou krátce předtím hráčská unie odmítla. Za normálních okolností se hraje v základní části 162 duelů.

MLB nyní dala hráčské asociaci čas do středy, aby potvrdila, zda se baseballisté budou moci 1. července dostavit do tréninkových kempů. Také musí odsouhlasit zdravotní a hygienické podmínky týkající se šíření covidu-19.

Sezona MLB měla začít už na konci března, ale kvůli koronavirové pandemii byl start odložen. Ideální situace není ani v současnosti, podle listu USA Today mělo za poslední týden pozitivní test na covid-19 čtyřicet hráčů a členů realizačních týmů.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž