ilustrační foto

ilustrační foto | foto: Tomáš Svěch

Mladý tým baseballistů Arrows míří vysoko, chce do finále

  • 0
První nadhoz nové baseballové sezony je tu! Tým Arrows Ostrava dnes vstupuje do dalšího extraligového ročníku s ambiciózním plánem – mladé mužstvo doplněné o posily z řad navrátivších se odchovanců a o hráče ze zámoří chce vylepšit loňskou třetí příčku.

„Jsem optimista. Věřím, že budeme hrát finále,“ prohlásil před startem sezony klubový prezident Radim Kepák. Arrows načnou nový ligový ročník v pátek, na domácím hřišti od 19 hodin nastoupí proti Skokanům z Olomouce.

„Ambice máme ty nejvyšší,“ potvrdil hrající trenér Aleš Navrátil, který minulou sezonu strávil právě v Olomouci. „Už loni mladý tým dokázal, že má potenciál, což potvrdil v play-off. Hráli jsme proti sobě a Ostrava ukázala, že rozhodně byla celou dobu lepší. Kluci zaslouženě vybojovali třetí místo,“ podotkl navrátilec Navrátil.

„Před minulou sezonou přišel exodus, odešlo od nás šest hráčů. Byli jsme rádi, že je o ně zájem, na druhou stranu to znamenalo oslabení základního kádru,“ připomněl Kepák. „Naštěstí máme výbornou práci s mládeží. V posledních letech jsme získali dva juniorské tituly a tihle kluci v patnácti šestnácti letech hned nastoupili do extraligy a byli nahoře,“ doplnil šéf klubu.

Arrows tak budou na mládí spoléhat i letos. „S mladými hráči velmi počítáme. I když budeme mít posily, cizinci budou převážně krýt záda mladým,“ řekl Navrátil, jenž se o trenérské vedení týmu bude dělit s hrajícím nadhazovačem Borisem Bokajem. Ten nejenže byl loni nominován mezi tři nejlepší trenérské nováčky, zároveň byl vyhlášen nejlepším nadhazovačem základní části extraligy a také play-off.

Na nadhazovačském kopci se rovněž ukážou další navrátilci – Jan Řeháček, který prošel v zámoří systémem Major League Baseball, Tomáš Ondra, jenž se vrací z angažmá v německém Dortmundu. Za Ostravu budou po zahraničních štacích hrát také bratři Michael a Marko Vykoukalovi.

Jednou ze zahraničních posil je levoruký nadhazovač Devon Ramirez, který byl minulou sezonu s Navrátilem v Olomouci. „Ale v Ostravě jsem viděl cestu, kterou se klub ubírá. Vidím tu potenciál a spoustu velmi talentovaných hráčů. Takže jsem moc rád, že můžu být součástí týmu Arrows,“ řekl Ramirez.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž