Athletes in Action vyhráli Pražský týden

Praha - Baseballisté výběru amerických univerzit hrající pod názvem Athletes in Action vyhráli poprvé v historii Pražský baseballový týden. Athletes in Action v sobotu ve finále 21. ročníku turnaje zdolali Uniform Express těsně 1:0. Trumfem Athletes in Action se stal levoruký nadhazovač Mathew Scott. Jeho technické i rychlé nadhozy pálkaři z Expressu většinou posílali do vzduchu a obrana Athletes dělala snadné auty. Scott navíc dokázal ve spolupráci s chytačem udělat sedm strike outů a stal se nejlepším nadhazovačem turnaje.

Rozhodující moment utkání nastal ve třetí směně. Ránu Marka Dixona z Athletes nezpracovala spojka z Uniforms a po odpalu Lanceho Bina do pravého vnějšího pole Dixon skóroval.

Utkání o třetí místo vyhrálo Německo, které díky homerunu Alexe Borga porazilo USA Athletes 6:5 v desáté směně. Česká reprezentace do 23 let skončila pátá, domácí áčko sedmé.

Nejlepším pálkařem turnaje byl vyhlášen Jakub Malík z české reprezentace, nejužitečnějším hráčem se stal Mike Rodriguez z Uniform Express a Pavel Budský společně s Němcem Borgem dostali cenu za to, že odpálili v turnaji shodně dva homeruny.

Výsledky:
Finále:
Athletes in Action - Uniforms Express 1:0.
O 3. místo: Německo - USA Athletes 6:5 (po 10. směně) homerunem.
O 5. místo: Česká republika "23" - Moskvič 6:3.
O 7. místo: Česká republika - Slovensko 13:0.
Konečné pořadí: 1. Athletes in Action, 2. Uniforms Express, 3. Německo, 4. USA Athletes, 5. Česká republika 23, 6. Moskvič, 7. Česká republika, 8. Slovensko.

 


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž