Stadion Dukly na Julisce - ilustrační foto.

Stadion Dukly na Julisce - ilustrační foto. | foto: Michal Šula, MAFRA

Hledá se nový šéf sportovců Dukly, Priščák definitivně skončí

  • 0
Ještě do konce září povede Armádní sportovní centrum Dukla jeho dlouholetý ředitel Jaroslav Priščák. Potom ve funkci skončí a jeho místo zaujme vítěz výběrového řízení, které ministerstvo obrany vypíše v létě.

Bývalý československý reprezentant ve skoku dalekém a trojskoku vede Duklu od roku 2001. V únoru mu vypršel vojenský závazek, měl tedy odejít do důchodu. 

Jaroslav Priščák ve vrtulníku při cestě na vojenskou základnu v Afghánistánu

Ministr obrany Lubomír Metnar (za ANO) ale na žádost sportovců z Dukly včetně oštěpařky Barbory Špotákové nebo bývalého moderního pětibojaře a trenéra Dukly Davida Svobody jeho místo zcivilnil a Priščáka na postu ředitele ponechal jako civilního zaměstnance.

Duklu měl vést i přes letní olympijské hry v Tokiu, kterých se měla řada sportovců Dukly zúčastnit. OH ale byly kvůli pandemii nového typu koronaviru odloženy.

Metnar nyní ČTK řekl, že ministerstvo obrany v létě vypíše výběrové řízení na nového šéfa Dukly. Priščák podle něj už jako voják ze zákona působit nemůže a na postu ředitele Dukly by podle ministra měl být voják. „Dlouhé roky je tady tradice sportovců v uniformě a v čele Dukly musí stát ředitel v uniformě,“ poznamenal.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž