Zápas je u konce. Druhý poločas měl hrozný začátek z pohledu českých házenkářek. Ty inkasovaly a inkasovaly, a dopustily dokonce jedenáctibrankovou ztrátu. Pak se ale vzchopily a předvedly parádní výkon, kdy se dokonce dokázaly přiblížit na šest branek. V závěru jim ale už došly síly a celkové skóre mluví jasně, Německo získává první dva body do tabulky a vítězí o deset branek.

Německo – Česko 31:21 (17:10)
Nejvíce branek: Maidhofová 4/3, Grijseelsová 4/1, Stolleová 3 – Zachová 4/3, V. Malá 4, Jeřábková 3. Rozhodčí: Youcef Belkhiri, Sid Ali Hamidi. Sedmimetrové hody: 7/5 – 4/4. Vyloučení: 3:3. ČK: Hurychová (CZE).

Konec zápasu.

60

Marlene Kalfová si ještě po vypršení času hodila sedmimetrový hod. Ten jednoduše proměnila střelou do pravého dolního růžku a stanovila konečný náskok svého týmu na deset branek.

60

Michaela Holanová dostala dobrou přihrávku na pivota a i přes dotírající soupeřovu hráčku se dokázala prosadit ránou do pravého dolního růžku.

59

Třicátá branka německých házenkářek v zápasu. Lina Antlová. Dokázala setřást soupeřku a následně skvěle proměnit šanci ze středu. Jedná se o její první branku v zápase.

58

Německo se opět dostalo do laufu a vsítilo už potřetí v řadě. Marlene Kalfová z pravého křídla proměnila šanci poprvé v duelu.

57

Jedna z českých hráček bohužel ztratila míč a Alina Grijseelsová si ho přebrala, následně přešla do samostatného úniku a lehce zakončila.

56

Julia Maidhofová nejdříve neproměnila sedmimetrový hod, ale následně si k ní míč od brankářky odrazil a německá házenkářka ho poslala k levé tyčce.

56

Neproměněný sedmimetrový hod týmu Německo (Julia Maidhofová).

53

Veronika Mikulášková se prezentovala další dobrou střelou ze středu, tentokrát mezi nohy gólmanky. Je to její dnešní druhá branka.

50

Veronika Mikulášková se prezentovala z levé strany velmi hezkým technickým obloučkem.

49

Alicia Stolleová se octla v dobré pozici na středu, vyskočila a svou silnou levačkou zakončila do protipohybu gólmanky.

48

Neskutečná herní sekvence českých hráček! Další nová házenkářka na hřišti, Charlotte Cholevová, se procpala skrze dvě soupeřky a parádně zakončila. Jedná se o čtvrtou úspěšnou trefu týmu v řadě.

47

Veronika Malá se octla v dalším brejku, který dokázala zakončit trefou do pravého dolního růžku! Češky výrazně stahují náskok protivníka.

45

Silvie Polášková dává svou první branku v zápase! Střelou z dálky našla místečko v pravém vinglu. Češky se skvěle rozehrály a opět se dostávají do nějakého závaru.

45

Gól vstřelil tým Česko (Veronika Malá).

44

Alicia Stolleová dostala skvělý pas a z dálky si nadskočila a poslal parádní ránu přímo pod víko české svatyně.

44

Gól vstřelil tým Česko (Markéta Jeřábková).

43

Veronika Malá se z levé strany prezentovala krásnou technickou střelou. Češky skórují po sedmi minutách.

41

Vyloučení v týmu Německo (Xenia Smitsová).

41

Johanna Stockschläderová se opět dostala po přečíslení k míči a jednoduše zakončila. Je to její už třetí branka v rychlém sledu.

39

Lena Sophia Degenhardtová se taktéž prosazuje poprvé. Dostala hodně prostoru na levém křídle, oběhla obranu a zakončila o zem mezi nohy české brankářky.

39

Alicia Stolleová po další technické chybě Češek obdržela míč a poslala ho taktéž na vzdálenější tyčku, respektive do pravé horní části branky. Jedná se o její dnešní první branku.

38

Johanna Stockschläderová opět skóruje z brejku. Její neskutečná rána prošla na vzdálenější tyč velice jednoduše.

37

Luisa Schulzeová zaznamenala již dvacátou branku svého týmu. Tentokrát ho po rychlé kombinaci vmetla z šesti metrů do levého vinglu.

36

Veronika Malá dostala od brankářky velice dlouhý pas a běžela na soupeřovu svatyni sama. Následně skvěle zakončila do středu pod víko.

35

Gól vstřelil tým Česko (Julie Franková).

35

Xenia Smitsová využila další rychlý brejk, od poloviny běžela po pravé straně sama a jednoduše míč poslala do levé části branky.

35

Gól vstřelil tým Německo (Johanna Stockschläderová).

33

Neskutečný dvojitý zákrok české brankářky! Ta se postavila proti sedmičce Silje Bröns Petersenové, a dokázala vychytat jednou nohou první střelu a druhou nohou dorážku!

33

Vyloučení v týmu Česko (Veronika Andrýsková).

33

Češky dvakrát ubránily útok soupeře, ale následně nedokázaly proměnit svůj vlastní útok. Následně přišla technická chyba a útok skončil.

31

Začal druhý poločas.

První poločas je za námi. Češky hrály ze začátku docela vyrovnaně, ovšem soupeř je po desáté minutě začal přehrávat. Německo si tvořilo náskok díky špatným střelám soupeřek, které mířily většinou do brankářky. Náskok čítal i osm branek, do druhého poločasu půjdou Němky nakonec se sedmibrankovým polštářem.

30

První poločas skončil.

30

Jenže na pravé straně dostala opravdu hodně prostoru Amelie Bergerová. Ta už pak zakončila jednoduše mezi nohy brankářky protivníka.

30

Sára Kovařová se prosadila parádní střelou z dálky, která zamířila přímo pravé šibenice. A Češky tak ještě snižují na šestibrankový rozdíl.

29

Na opačné straně parádní dohrávka z pravého křídla. Jana Knedlíková se prosadila v početní nevýhodě.

28

Silje Bröns Petersenová se tentokrát ujala sedmimetrového hodu. Poslala českou brankářku nalevo a sama zakončila do pravé části branky, čímž zvýšila náskok už na osm branek.

28

Markéta Hurychová je nakonec vyloučena ze hry a tým Česka se bude muset obejít bez ní.

28

Vyloučení v týmu Česko (Markéta Hurychová).

27

Gól vstřelil tým Německo (Silje Bröns Petersenová).

26

Česky ale rychle odpovídají, ještě v téže minutě se prosadila z levého křídla parádním technickým obloučkem Adéla Stříšková.

26

Amelie Bergerová parádně unikla a přidává další branku do sítě českého týmu střelou do pravé šibenice. Němky vedou o sedm branek.

25

Gól vstřelil tým Německo (Alina Grijseelsová).

24

Tak tohle byla paráda! Kamila Kordovská poslala skvělý technický míč pod gólmanku, který na zemi změnil trajektorii a dostal se do branky.

23

Po chybě v útoku českého týmu se k míči dostala Antje Lauenrothová, která unikla, zakončila do pravé šibenice a upravila už na šestibrankový náskok svého týmu.

22

Tak toto je mrzuté, Češky dostávají další gól ve vlastní přesilovce. Tentokrát Alina Grijseelsová unikla snad z poloviny hřiště a jednoduše zakončila.

21

Luisa Schulzeová se prosazuje z pivota ve vlastním oslabení. Němky zatím hrají parádně i bez jedné své hráčky.

19

Vyloučení v týmu Německo (Meike Schmelzerová).

19

Markéta Jeřábková skóruje podruhé v utkání. Její krásná rána zpoza obránkyně šla na vzdálenější tyčku k zemi. Brankářka neměla nárok.

18

Meike Schmelzerová zakončovala parádní kombinaci svého týmu poté, co dostala skvělou přihrávku do pivota. Její zakončení už bylo jednoduché a tak už němky vedou o čtyři góly.

17

Německo tentokrát na sedmičku poslalo jinou exekutorku. Alina Grijseelsová ale byla neméně úspěšná. Parádně naznačila tělem střelu doleva, ale následně poslala míč přesně na opačnou stranu.

15

Parádní práce české obrany, ta zastavila přihrávku na pivotku soupeře a okamžitě otočila hru k brance Německa.

15

Dominika Zachová měla k dispozici čtvrtou sedmičku v zápase. Ani nenaznačila, jen jednoduše poslal míč do levého dolního rohu. Parádní práce.

14

Špatný střelecký pokus byl lahůdkou pro gólmanku německého týmu. Česko ale může pokračovat v útoku.

13

Emily Charlot Bölková využila vyběhnutí brankářky a celkově špatné postavení obrany, zakončila do střední výšky na levé straně branky a poprvé poslal Německo do tříbrankového vedení.

12

Julia Maidhofová a její další parádní penaltový hod! Tentokrát naznačila, ale změnila směr střely. Nakonec parádně vymetla pravý vingl.

11

Vyloučení v týmu Česko (Markéta Jeřábková).

11

Julia Maidhofová se prosadila z dalšího sedmimetrového hodu. Jednoduše překonala českou brankářku střelou k levé tyčce.

9

Kudláčková se blýskla parádním zákrokem nohou, kdy proti soupeřce, která už byla v brankovišti a zakončovala, zakročila nohou.

8

Dominika Zachová proměňuje třetí sedmičku v zápase. Skvěle se zbavila brankářky náznakem, ta už šla do zákroku a česká hráčka zakončila do pravé části branky.

8

Vyloučení v týmu Německo (Emily Charlot Bölková).

7

Emily Charlot Bölková se skvěle protáhla mezi dvě české hráčky, následně zakončila a opět svůj tým poslala do mírného vedení.

7

Ze hry poprvé skóruje i český tým. Markéta Jeřábková se blýskla parádní dělovkou z devíti metrů, která skončila parádně pod víkem.

6

Rychlý brejk německého týmu zakončila Xenia Smitsová, která se parádně protáhla mezi dvě obránkyně a zakončila do malého prostoru u bližší tyčky, brankářce mezi nohy.

5

Němky ale opět rychle srovnávají. V páté minutě jsme tedy viděli první branku ze hry. Antje Lauenrothová si z levého křídla seběhla ke středu střelou do prostředku branky vyrovnala.

3

Dnes to zatím padá pouze z penaltových hodů. Dominika Zachová využila další sedmičku střelou do levé šibenice.

2

Branka padá i na druhé straně, tam měla k dispozici sedmimetrový hod Julia Maidhofová, která ho taktéž jednoduchou rychlou střelou proměnila.

1

Česky prvním útokem vybojovaly sedmimetrový hod. Dominika Zachová si s ním poradila velice jednoduše, po náznaku vhodila míč do pravého horního růžku.

1

Utkání právě začalo.

Úvodní sestavy:

Německo: Eckerleová, Filterová – Kalfová, Bergerová, Grijseelsová, Schmelzerová, Antlová, X. Smitsová, S. B. Petersenová, Stolleová, Bölková, Degenhardtová, Maidhofová, Lauenrothová, Schulzeová, Stockschläderová.

Česko: Řezáčová, Kudláčková, V. Malá – Knedlíková, Polášková, Kordovská, Andrýsková, Mikulášková, Hurychová, Stříšková, J. Franková, Zachová, Kovařová, Jeřábková, Holanová, Cholevová.

Rozhodčí: Youcef Belkhiri, Sid Ali Hamidi.

Dobrý den, vítám vás u online přenosu z Mistrovství světa žen v házené. V tomto přenosu můžete sledovat atraktivní souboj českých házenkářek se sousedy z Německa.

Bude se jednat o úvodní zápas obou týmů na tomto Mistrovství. Favoritem duelu jsou určitě německé házenkářky. Kromě těchto dvou týmů ve skupině E ještě figurují také Slovenky a Maďarky.

Systém MS v házené je trochu komplikovaný. Nejdříve se hraje "předkolo", kdy každý s každým sehraje zápas a nejhorší tým bude ze skupiny vyřazen a spadne do jiné skupiny, která bude bojovat o umístění na 25. až 32. pozici.

Němky sehrály poslední zápas 28. listopadu. V rámci mezinárodního přátelského utkání se střetly se Španělskem, které ale o gól vyhrálo 23:22. V přípravě na MS pak odehrály ještě tři listopadové duely. A to proti Slovensku, Polsku a Rusku. Všechny měly vítěznou tečku (32:25, 31:27 a 28:27).

Češky se před turnajem v listopadu utkaly jen dvakrát. Prověřil je výběr Islandu, které ale tuzemské házenkářky přehrály v poměru 27:25. Předtím přišla prohra s Norskem o jeden gól (25:26).

Poslední vzájemný zápas těchto týmů se uskutečnil v roce 2018. Na Mistrovství Evropy nakonec v Brestu vítězily favorizované Němky v poměru 30:28. Češky nad soupeřem naposledy vyhrály v roce 2012, kdy v mezinárodním "přáteláku" vítězily o sedm branek.

Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.