Zápas je u konce! Češi statečně vzdorovali dlouhých šest směn. Parádně házel Martin Schneider, který soupeři kromě homerunu v první směně nedovolil vůbec nic. Pak se ale duel začal rozpadat a Austráli si vytvořila velký náskok. Te se Češi snažili ještě stáhnout, ale už se jim to nepodařilo. Přišli tak o možnost se účastnit play-off. Nyní musí doufat v příznivý výsledek zápasu mezi Čínou a Koreou, aby se udrželi na WBC i pro příští turnaj. Austrálie naopak poprvé v historii postupuje do vyřazovací fáze.

Konec zápasu.

9 TOP 8:3

Proti nadhazovači se postavil Jakub Kubica. Ten ovšem začal dvěma striky. Následně přišel odpal do vnitřního pole a Austrálie v tu nejlepší možnou chvíli zahrála double-play, čímž připsala dva auty a ukončila zápas.

9 TOP 8:3

Dalším suplujícím pálkařem byl Jakub Hajtmar. Ten odpálil dobrý míč a dostal se na první metu. Nyní jsou všechny mety obsazeny!

9 TOP 8:3

Suplující pálkař Jakub Grepl měl skvělé oko, vyčkal si na čtyři bally a posunul se zdarma na první metu.

9 TOP 8:3

Martin Mužík nastartoval český útok úspěšným odpalem do levého outfieldu. JE z toho první meta.

9 TOP 8:3

Na pálku se postavil Menšík. Ten odpálil, ovšem míček neletěl až tak daleko, jak by si představoval. Kenely si zapisuje flyout.

9 TOP 8:3

Češi se dostávají na pálku a věří v zázrak, Austrálie jde bránit.

9 BOT 8:3

Jakub Kubica ukončuje půlsměnu pěkným chycením míčku ze vzduchu na první metě. Češi jdou asi naposledy do útoku.

9 BOT 8:3

A další bod pro soupeře. Po odpalu k první metě se zadařilo stáhnout doběh z té třetí. Navíc běžec z první mety se posunul na druhou.

9 BOT 7:3

Kennely na pálce znovu úspěšný. Míč nasměroval do levého outfieldu, do mezery mezi dva baseballisty. Je z toho sedmý bod Austrálie.

9 BOT 6:3

Australané zahráli úlivku. Byl to suplující pálkař Campbell. Sám sebe sice obětoval, ale jeho tým získal druhou a třetí metu.

9 BOT 6:3

Český tým dělá ještě jednu změnu na kopci. Místo Michala Kovaly si jde zaházet Jan Tomek.

9 BOT 6:3

Perkins dokázal zahrát odpal do středního outfieldu. Je z toho hit, který končí první metou.

9 BOT 6:3

Kovala se dostal na plný stav. Nakonec to je meta zdarma, kde se dostává Wade.

9 TOP 6:3

Začátek 9. směny.

8 TOP 6:3

Marek Červenka také odpálil, ale nyní už to Austrálie dokázala dohrát na aut na první metu. Týmy se vystřídají.

8 TOP 6:3

Marek Chlup odpaluje do vnějšího pole! Oba čeští běžci dokázali doběhnout a skórují! Rázem je situace úplně jiná. Navíc se stále pokračuje s běžcem na rpvní metě.

8 TOP 6:1

Nový nadhazovač poslal míč do země a catcher ho nezachytil. Oba běžci postoupili o metu dále a jsou ve skórovacích pozicích!

8 TOP 6:1

McGrath jde dolů. Vystřídá ho Sam Holland.

8 TOP 6:1

Útočná úlivka Sogarda končí hitem! Sogard totiž míč tečoval na levou stranu do infieldu a okamžitě sprintoval na pevní metu, zatímco Menšík se posunul už na druhou metu.

8 TOP 6:1

Dobrá rána do vnějšího pole od Vojtěcha Menšíka. Ten tak získal první metu. Češi ovšem mají už dva auty.

8 TOP 6:1

Následuje out na první metě.

8 TOP 6:1

Striekout. McGrath je dnes na kopci výborný.

8 BOT 6:1

Dohrávka 8. směny.

8 BOT 6:1

Čechům se konečně podařilo zastavit australský nápor. Sogard vyautoval Wingrova na první metě a protinožci jdou konečně do pole.

8 BOT 6:1

Austrálie krade druhou metu.

8 BOT 6:1

Odchovanci Arrows se ale nyní nezadařilo. Plný stav vyústil metou zdarma pro Whitefielda.

8 BOT 6:1

Kovala nejdříve hodil strike, následně chytil míček, který se odrazil od země. Rychle ho hodil na druhou metu, z té Češi dohráli na první a zahráli parádní double-play!

8 BOT 6:1

Češi mění nadhazovače, protože Padyšákovi to moc nešlo. A vzhledem k tomu, že je již pravděpodobně rozhodnuto, může si odházet zbývající směnu a půl mladý Michal Kovala.

8 BOT 6:1

A to je další doběh. Po odpalu do středního pole se posunul na domácí metu běžec z té třetí. Austrálie stále pokračuje bez jediného autu.

8 BOT 5:1

Ne, je to safe. Austráli vede 5:1 a české sny o postupu se rozplývají. Teď už by ani případná otočka a výhra nezajistila jasný postup České republiky a naše reprezentace by musela čekat na výsledek zápasu Koreji.

8 BOT 5:1

Krásný odpal Halla, který pálil ke zdi v pravém outfieldu. Austrálie dokázala skórovat. Doběhli oba běžci, ovšem jeden z nich by měl být správně v autu, protože se ho český catcher dotkl. Bude se o tom ještě debatovat.

8 BOT 3:1

Kennely zkoušel dvě úlivky, které mu nevyšly. Mezitím ale Bojarski ukradl druhou metu. Z plného stavu následně odpálil a Kennely už doběhl na třetí metu.

8 BOT 3:1

Marek Minařík je odvolán a střídán. Nahradí ho Daniel Padyšák.

8 BOT 3:1

Z plného stavu se Bojarski dostal zdarma na první metu. Vypadá to na střídání.

8 TOP 3:1

Začátek 8. směny.

7 TOP 3:1

Odpal Escaly mířil do vnitřního pole směrem na Glendinninga. Ten míč doručil na metu a byl z toho třetí aut, který vyhání Čechy do pole.

7 TOP 3:1

McGrath je na kopci parádní. Teď si připsal strikeout proti Mužíkovi.

7 TOP 3:1

První hráč Česka je v dohrávce sedmé směny vyautován. Odpálil míček na krátko, soupeř ho rychle doručil na první metu.

7 BOT 3:1

Dohrávka 7. směny.

7 BOT 3:1

Proti Perkinsovi si už Minařík připsal strikeout. Austrálie ale opouští pálku velice spokojena.

7 BOT 3:1

Tak tohle mrzí. Parádní Wadeova rána do pravého vnějšího pole už vypadala na homerun. Nakonec se zastavila o zeď, což ovšem Austrálii moc nevadilo, protože stáhla dva doběhy.

7 BOT 1:1

Wingrove se proti Minaříkovi vůbec nechytil. Parádní Minaříkův výkon, na pouhé tři nadhozy zaznamenal strikeout.

7 BOT 1:1

Minařík se proti Whitefieldovi dostal do plného stavu. Pak ale hodil špatný míč a soupeř dostal metu zdarma. To není příznivé skóre, oponent pokračuje stále s jedním autem.

7 BOT 1:1

Následný odpal už berou Češi přímo ze vzduchu, je to tedy flyout a první aut pro Australany.

7 BOT 1:1

Austrálie se dostala k odpalu na levou stranu, do outfieldu. Je z toho první meta a druhý úspěšný hit.

7 TOP 1:1

Začátek 7. směny.

6 TOP 1:1

Ale následná rána Martina Červenky sice letěla daleko do levého vnějšího pole, ovšem skončila v rukavici soupeře, a tak se Česko stěhuje do obrany.

6 TOP 1:1

Marek Chlup si připisuje úspěšný odpal, přitom hned v prvních dvou nadhozech zaznamenal dva striky. Pak přišly dva faul bally a následně odpal do pravého outfieldu.

6 TOP 1:1

Sogard pálil pouze k první metě, kde si ponechal míček Wingrove a vyautoval nejzkušenějšího baseballistu českého týmui.

6 TOP 1:1

Menšíkovi se nepodařilo přelstít nového nadhazovače Austrálie, který si tak připisuje strikeout.

6 BOT 1:1

Dohrávka 6. směny.

6 BOT 1:1

Minařík už má taky strikeout a zastavuje australský útok v tu pravou chvíli! Hall jde pryč z pálky a celá Austrálie do pole.

6 BOT 1:1

Filip Smola si doběhl mimo hřiště pro flyout. Jenže jeho radost zatemnila strategickou hru. Bojarski totiž tak měl hodně času nato, aby se posunul na druhou metu.

6 BOT 1:1

Schneider se loučí, jeho limit 65 nadhozů byl překonán a tak je střídání vynucené. Na kopec přichází z bullpenu Marek Minařík.

6 BOT 1:1

Bitva Schneidera s Bojarskim došla do plného stavu. Pak přišly dokonce dva faul bally. Nakonec přišla meta zdarma. Bojarski tak je prvním hráčem Austrálie na první metě.

6 BOT 1:1

Martin Schneider pokračuje ve fantastickém výkonu. Už má 60 nadhozů. Nyní sice soupeře vyautoval jeden z českých polařů flyoutem, ovšem Schneider opravdu hází fantasticky.

6 TOP 1:1

Začátek 6. směny.

5 TOP 1:1

Neunborn vyřadil i Smolu. Ačkoliv ze začátku dovolil bod, nyní hází fantasticky. Je to už jeho pátý strikeout.

5 TOP 1:1

Strikeout pro Neunborna, který tentokrát poslal z pálky pryč Zýmu.

5 TOP 1:1

Willie Escala zkusil lehký hit, ovšem poslal ho rovnou k Neunbornovi. Nadhazovač se proběhl, donesl míček k hráči na první metě a společně Escalu autovali.

5 BOT 1:1

Dohrávka 5. směny.

5 BOT 1:1

Souhra Sogarda a Mužíka znamená aut na první metě. Schneider navíc exceluje na kopci a Austrálie se extrémně rychle dostává zase do pole.

5 BOT 1:1

Skvělá česká obrana pokračuje. Po odpalu přichází rychlá dohrávka na první metu a Austrálie má asi po dvou minutách dva auty.

5 BOT 1:1

První nadhoz Schneidera dopadl odpalem, který ovšem se skvělým postřehem u třetí mety chytil do rukavice Filip Smola. Schneider se dostal na 50 nadhozů a je tak pro případné play-off mimo.

5 TOP 1:1

Začátek 5. směny.

4 TOP 1:1

Už už to vypadalo, že se Mužík při plném stavu dočkásvého druhého odpalu a zároveň druhého homerunu. Míč mířil pravým outfieldem až ke zdi. Chyběl asi metr, nakonec je z toho flyout.

4 TOP 1:1

Menšíkovi se ale pálka moc nepovedla. Třikrát promáchl, a tak je tady další strikeout. Češi pokračují se dvěma auty.

4 TOP 1:1

Martin Červenka došel do plného stavu. Pak byl ale vyřazen strikeoutem. Pokračovat bude Matěj Menšík.

4 BOT 1:1

Dohrávka 4. směny.

4 BOT 1:1

A tohle je další aut, tentokrát do rukavice druhého z Menšíků, Matěje. Austrálie tak zaznamenala tři flyouty a velice rychle se stěhuje z pálky.

4 BOT 1:1

Glendinning odpaloval, ovšem zvládl to pouze do rukavice Vojty Menšíka. Druhý aut pro Austrálii.

4 BOT 1:1

Na kopci zůstává Martin Schneider. Ten sice dovolil Hallovi odpálit, ovšem jen tak, aby mohl Marek Chlup ze vzduchu v střední části vnějšího pole zaznamenat lehký flyout.

4 TOP 1:1

Začátek 4. směny.

3 TOP 1:1

Nyní už se ale nadhazovač Austrálie chytil a Chlupovi vystavil stopku v podobě strikeoutu. Český tým se stěhuje do pole.

3 TOP 1:1

Eric Sogard šel hned do prvního nadhozu a udělal to fantasticky! Míček poslal středem přes nadhazovače. Ten tak dojel až do outfieldu a mezitím Smola skóroval! Navíc mají Češi k dispozici stále první a druhou metu.

3 TOP 1:0

Postup pro český tým. Nadhazovač hodil míček špatně. Catcher ho ani nezachytil, takže se kromě Menšíka, který šel na první metu zdarma, posunul také Smola, který už je tak jednu metu od bodu.

3 TOP 1:0

Menšík neodpálil, nadhoz šel do ballu. Zýma ale ukradl druhou metu. Menšík je na pálce za stavu 1-1.

3 TOP 1:0

Austrálie střídá nadhazovače. Jack O'Loughlin končí, nahradí ho Mitch Neunborn.

3 TOP 1:0

Filip Smola nakonec odpálil, ovšem pouze tak, že byl míček v mžiku na první metě a Smola tam ani nemusel běžet.

3 TOP 1:0

Zýma má první odpal. Míček poslal přes pravý infield až do vnějšího pole a dostal se na první metu. Je to vůbec první hráč v tomto utkání, který se tam dostal, vzhledem k tomu, že jediný australský bod byl z homerunu a nikdo jiný už úspěšně neodpálil.

3 TOP 1:0

Willie Escala kontaktoval míček hned na druhém nadhozu. Ten srazil do země a vyběhl, jenže to před dohozem na první metu nestihl a je to aut.

3 BOT 1:0

Dohrávka 3. směny.

3 BOT 1:0

Australský pálkařský lineup je znovu na začátku. Legendu australského baseballu Conollyho ale dvěma striky a následným parádním changeupem vyřadil Martin Schneider.

3 BOT 1:0

Odpal do vnitřního pole ke třetí metě. Smola je ale zatím v poli fantastický a dohozem pomáhá k autu na první metě.

3 BOT 1:0

Austrálie znovu odpálila, ovšem znovu míček zapadl rovnou do rukavice, tentokrát Filipa Smoly. Robbie Perkins se z pálky stěhuje.

3 TOP 1:0

Začátek 3. směny.

2 TOP 1:0

Čeští pálkaři zatím nemají štěstí. Martin Mužík vyslal další pěkný odpal, ovšem znovu to bylo těsně, ovšem nakonec do rukavice jednoho z Australanů. Důležité je, že Češi kontaktují míčky.

2 TOP 1:0

O'Loughlin si připisuje třetí strikeout, tentokrát proti Matěji Menšíkovi.

2 TOP 1:0

Martin Červenka byl na pálce při stavu 3-0. Ovšem jeho následný odpal šel ke třetí metě, odkud Austrálie rychle přihodila na tu první. A tak je z toho první aut.

2 BOT 1:0

Dohrávka 2. směny.

2 TOP 1:0

Martin Mužík byl postaven na dobrém místě. Rovnou z rychlého odpalu sebral míček Logana Wadea a Austrálie jde bránit.

2 TOP 1:0

Další odpal do vnějšího pole. Nemířil ale příliš daleko, a tak je tady druhý aut. Postaral se o něj Marek Chlup a jeho rukavice.

2 TOP 1:0

Marek Chlup musel sprintovat a nakonec pro míček asi metr skočit do rybičky. Zvládl to ale parádně, a tak je tady flyout.

2 TOP 1:0

Začátek 2. směny.

1 TOP 1:0

Ani třetí pálkař Česka nebyl úspěšný. O'Loughlin zapisuje další strikeout a Austrálie tak rychle vyprovede český tým z pálky.

1 TOP 1:0

Sogard nedopadl dobře. Nadhazovač Austrálie ho vyprovodil strikeoutem.

1 TOP 1:0

Menšík odpálil hned první nadhoz a byl to opravdu daleký odpal. Kenelly mu ovšem dvoj nebo trojmetový odpal parádním zákrokem ukradl, když ho ve skoku chytil do rukavice.

1 TOP 1:0

Na pálku jde Česko, Austrálie se stěhuje na pozice v poli.

1 BOT 1:0

Schneider neměl dobrou pozici se třemi bally. Nakonec ale přišel odpal do rukavice Filipa Smoly a týmy Austrálie jde do pole.

1 BOT 1:0

Glendinning odpálil také velice daleko, ale míček sebral ze vzduchu Willie Escala. Fly out, druhý aut pro Austrálii.

1 BOT 1:0

Alex Hall se s tím ale vůbec nepáral. Poslal míč vysoko na tribuny, na levou stranu, a je tady první homerun dnešního utkání. Austrálie vede 1:0.

1 BOT 0:0

Schneider poslal proti prvnímu pálkaři Austrálie dva striky. Následně přišel odpal, ale velmi slabý. Je z toho aut na první metě.

1 BOT 0:0

Utkání začíná!

TABULKA

1. Japonsko – 4 zápasy, 4 výhry, 38:8 doběhy, 1,000 procento výher
2. Austrálie – 3 zápasy, 2 výhry, 21:16 doběhy, 0,667 procento výher
3. Jižní Korea – 3 zápasy, 1 výhra, 18:24 doběhy, 0,333 procento výher
4. Česko – 3 zápasy, 1 výhra, 13:22 doběhy, 0,333 procento výher
5. Čína – 3 zápasy – 0 výher, 8:28 doběhy, 0,000 procento výher

SKUPINA

Situace ve skupině je ještě zamotaná. Postup má zajištěno pouze Japonsko, které zatím vyhrálo všechny čtyři duely. Naopak poslední už pravděpodobně skončí Čína, kterou ještě čeká zápas s Koreou. O postupu tak přemýšlí tři týmy. Austrálie je k němu nejblíž, jako jediná z prostředních tří týmů má již dvě výhry.

AUSTRÁLIE

Ačkoliv Austrálie neměla před turnajem úplně nejpřesvědčivější přípravu, celkově jí turnaj zatím velice sedí. Už v prvním duelu zaskočila Jižní Koreu. Dostala se do vedení ve čtvrté směně a i po obratu soupeře nezahálela. Nakonec vyhrála o jeden jediný bod 8:7. Následně se utkala s Čínou, které absolutně nedala šanci. Vedení se ujala už v první směně, a to hned 3:0. Nejvýraznější byla pátá směna, kdy sice dva body zaznamenal i soupeř, ale Austrálie doběhla hned pětkrát. Celkově vyhrála 12:2. S Japonskem ovšem nevychytala úvod a rychle prohrávala o pět bodů. Nakonec se jí podařilo skórovat pouze jednou a prohrála 1:7.

ČESKO

Český tým čeká poslední skupinový zápas. Po nádherném obratu a výhře s Čínou přišla důstojná prohra s nejlepším týmem světa, Japonskem. Včera se Česko utkalo s Koreou, která se obecně bere jako třetí nejlepší tým světa. První směna se vůbec nevydařila, což byla velká škoda, protože zbytek duelu byl velice vyrovnaný. Korea první směnu vyhrála 5:0, ve zbytku duelu už přidala pouze dva body, zatímco Češi dokázali ještě třikrát doběhnout. Připsali si tak druhou prohru v turnaji, zatímco Korea vyhrála poprvé.

Přeji příjemné ráno všem baseballovým nadšencům. V dnešním přenosu se zaměříme na duel Austrálie versus Česko.

Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 04:00.