Marc Webber

Marc Webber | foto: AP

Sbohem Kimi, smůla Fernando. Webber prozradil, kdo ho v Red Bullu nahradí

  • 9
Marku Webberovi nikdy nebyly týmové příkazy po chuti. Letos navíc po sezoně ve formuli 1 končí, tak už vůbec nevidí důvod, proč by měl mlčet a počkat na oficiální oznámení nového týmového kolegy Sebastiana Vettela. V Belgii tak trochu "nenápadně" vyzradil, že to bude Daniel Ricciardo ze stáje Toro Rosso.

O volné místo u stáje Red Bull byla rvačka. Jak by také ne, vždyť Red Bull staví nejlepší auto, Red Bull má nejlepšího konstruktéra Adriana Neweyho a Red Bull vyhrál poslední tři sezony (přičemž další titul z té letošní je blízko). Stát se týmovým kolegou Sebastiana Vettela chtěl například Fernando Alonso, který je považován za nejlepšího závodního jezdce současnosti.

Zájem měl podle všeho také Kimi Räikkönen, tedy spíš jeho manažer, protože nikdy není úplně zřejmé, co Räikkönen chce nebo nechce. Ale jak u Räikkönena, tak u Alonsa, jednání ztroskotala. Podle všeho na jejich finančních požadavcích, protože oba jsou mistři světa a podle toho si také nechají zaplatit. Šéf stáje Christian Horner, sportovní ředitel Helmut Marko a zakladatel společnosti Dietrich Mateschitz dali přednost někomu levnějšímu. Někomu, kdo se po Sebastianu Vettelovi stane druhým produktem juniorského programu Red Bullu na výchovu mladých talentů, který získá místo v A-týmu.

Daniel Ricciardo

"Rozhodnutí padlo. Všichni víme, kdo to je. Velmi mě to potěšilo. Je to dobré pro něj a dobré pro Austrálii," uvedl Webber po Velké ceně Belgie v rozhovoru pro australskou televizi Channel 10.

Čtyřiadvacetiletý Ricciardo je jediným Australanem (kromě Webbera) ve formuli 1, navíc je už pod smlouvou v Red Bullu a závodí za jeho bratrský tým Toro Rosso. Sám v Belgii řekl, že zatím mu nikdo z týmu šampionů nedal vědět. Správně, on, na rozdíl od Webbera, týmovou linii dodržovat musí.

Šéf stáje Christian Horner pouze sdělil, že zatím není nic podepsané a oficiální oznámení padne 8. září při Velké ceně Itálie. Ale to už asi nikoho nepřekvapí...


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž