Villeneuve se doma roztočil

Montreal - Na začátek kvalifikace domácí velké ceny bude asi bývalý šampion Jacques Villeneuve chtít co nejrychleji zapomenout. Kanaďan totiž dostal zřejmě v přemíře snahy v poslední zatáčce smyk a jen tak tak, že svůj BAR nerozbil o bariéry. Výsledkem byl velmi špatný čas, téměř o čtrnáct vteřin pomalejší než vítěz Michael Schumacher. Druhý závodník týmu B.A.R. Jenson Button jel naostro prvně od vážného karambolu v ulicích Monte Carla. Měl smůlu, protože se nedočkal suché vozovky.

Kanaďan Villeneuve si z výsledku zatím těžkou hlavu nedělá. "Vzhledem k počasí to nebyl až tak hrozný výkon. Bylo hodně mokro a mně to ke konci prostě ustřelilo. Dnešek se až tak moc nepočítá, takže o výsledku se bude rozhodovat později. Aspoň jsme poznal, kde jsou mé hranice. Našel jsem je v poslední zatáčce," uvedl Villeneuve.

Ani Jenson Button neměl v Montrealu zrovna svůj den a zajel až čtrnáctý čas. Brit usedl do kokpitu vozu F1 poprvé od své vážné havárie v Monaku a pro návrat si nemohl vybrat snad horší podmínky. "Dnes jsem nechytil suchou trať a kvalifikace byla docela šílená. Na vozovce bylo hodně kaluží a pneumatiky si tam nemohly vytvořit pořádnou přilnavost. Je fajn se po událostech v Monte Carlu vrátit zpět do akce," sdělil britský mladík.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž