Dominik Stříteský - ilustrační foto.

Dominik Stříteský - ilustrační foto. | foto: Škoda Auto

Mikulášská show uzavře motoristickou sezonu na Moravě

Rychlí mladíci Dominik Stříteský s Adamem Březíkem ve Fabiích R5 či tradiční účastníci Antonín Tlusťák, Ondřej Bisaha nebo Martin Vlček v dalších modelech kategorie R5 obsadili přední místa startovní listiny sobotní VHS Mikuláš Rally Slušovice, která uzavírá motoristickou sezonu na Moravě.

Vzhledem k tomu, že se koná venku, by se akce měla uskutečnit i po vyhlášení nouzového stavu.

Ve startovní listině nakonec chybí pětinásobný vítěz Tomáš Kostka, který svou účast na poslední chvíli odvolal. Na seznamu účastníků figuruje 64 posádek, 15 z nich osedlá vůz kategorie R5.

„Zájem posádek nás těší,“ poznamenal předseda organizačního výboru VHS Mikuláš Rally Slušovice Josef Minařík. „Trochu jsme se obávali, kolik se jich přihlásí, protože závěr sezony provází značný úbytek startujících na všech podnicích.“

Sobotní program začíná v 10.30 výjezdem ze servisní zóny na letišti Bílá Hlína ve Slušovicích. Na účastníky čeká necelých 25 ostrých kilometrů na šesti rychlostních zkouškách. Pojedou se úseky Dostihovka okruh, Bernardýnská, jež vede z Trnavy do Kašavy, a Mikulášská, což je zkrácená verze Dostihovky.

V cíli, který je v servisní zóně, se vítězná posádka objeví v 15.30 hodin.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž