Nejlepší závodníci Velké ceny Rakouska slaví. Vrchním ostřikovačem je Sebastian...

Nejlepší závodníci Velké ceny Rakouska slaví. Vrchním ostřikovačem je Sebastian Vettel (druhé místo), vlevo se krčí vítězný Valterri Bottas, vpravo se chechtá třetí Daniel Ricciardo. | foto: Reuters

Vettel je ve Ferrari spokojený. Prodloužil smlouvu do roku 2020

  • 0
Čtyřnásobný mistr světa formule 1 Sebastian Vettel den před Velkou cenou Belgie prodloužil s Ferrari smlouvu do roku 2020. Třicetiletý německý pilot za italský tým jezdí od roku 2015 a po jedenácti závodech letošní sezony vede šampionát o 14 bodů před Britem Lewisem Hamiltonem z Mercedesu.

Vettel ovládl mistrovství světa v letech 2010 až 2013 jako jezdec Red Bullu. Ve Ferrari zatím prožívá nejlepší sezonu, když zatím vyhrál čtyři Velké ceny. Loni nezvítězil ani v jediném závodě a skončil na celkové čtvrté příčce. Předloni triumfoval třikrát a byl třetí.

Ferrari si během pár dní pojistilo oba jezdce, protože v úterý se pro nadcházející sezonu upsal týmu i Kimi Räikkönen. Finský pilot získal v roce 2007 mistrovský titul právě v italských barvách a je zatím posledním jezdcem, který stáji z Maranella vybojoval vítěznou trofej.

Do týmu, z nějž v roce 2009 odešel k rallye, se sedmatřicetiletý veterán vrátil vrátil před třemi lety. V tomto ročníku patří Räikkönenovi v průběžném pořadí pátá příčka.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž