Technický ředitel týmu Renault Rob Bell převzal po Briatorem roli šéfa stáje.

Technický ředitel týmu Renault Rob Bell převzal po Briatorem roli šéfa stáje. | foto: F1, media

Tým Renault povede ve formuli 1 dosavadní technický ředitel Bell

  • 0
Nikoliv Alain Prost, ale dosavadní technický ředitel Bob Bell bude do konce sezony nástupcem Flavia Briatoreho v čele týmu formule 1 Renault. "Bob Bell se zúčastní všech zbývajících závodů roku a bude oprávněn hovořit za tým ve všech sportovních a technických otázkách," rozhodli představitelé Renaultu.

Stáj byla bez oficiálního vedení týden poté, co v souvislosti se singapurskou aférou minulou středu odešli Briatore a šéfinženýr Pat Symonds.

Bellovým posunem do čela týmu tak padla možnost, že by se týmu pro zbytek sezony ujal čtyřnásobný mistr světa Alain Prost, o čemž se spekulovalo.

Čtyřiapadesátiletý Francouz je nicméně spolu bývalými šéfy stáje BAR-Honda, Davidem Richardsem a Craigem Pollockem, jedním z kandidátů na převzetí funkce od nové sezony.

Bellovou první Grand Prix v čele týmu bude shodou okolností tento víkend Velká cena Singapuru, v jejímž loňském ročníku Renault nechal úmyslně havarovat Nelsona Piqueta mladšího, aby tím pomohl k výhře Fernandu Alonsovi.

Mezinárodní automobilová federace FIA v pondělí za tento podvod potrestala tým dvouletým podmíněným vyřazením z šampionátu a Briatore dostal doživotní zákaz působení ve formuli.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž