ZA ZLATOU PŘILBU. V sestavě pardubického plochodrážního oddílu nastoupí i zkušený Tomáš Suchánek (druhý v řadě).

ZA ZLATOU PŘILBU. V sestavě pardubického plochodrážního oddílu nastoupí i zkušený Tomáš Suchánek (druhý v řadě). | foto: Michal Klíma, MAFRA

Svítkovští plochodrážníci ladí stroje na bitvu se Slaným

  • 0
Bude to pro ně skvělá možnost posunout se v případě výhry v plochodrážní extralize rovnou do jejího finále. Obhájci mistrovského titulu z AMK Zlatá přilba Pardubice se v této sezoně po dvou triumfech venku ve středu poprvé představí na domovském oválu ve Svítkově - jejich soupeřem bude tým AK Cereas Slaný.

Pardubice nechtějí nic ponechat náhodě a do boje vyšlou silnou sestavu doplněnou o Slovince Mateje Žagara a Poláka Patryka Dudka. První z nich už letos dokonce ovládl jeden ze závodů Grand Prix a i druhý má vynikající sportovní úroveň. Ze stálic týmu pak nebudou chybět kapitán týmu Aleš Dryml, Tomáš Suchánek, Hynek Štichauer a Jaroslav Petrák. Premiéra v nejvyšší soutěži čeká juniora Josefa Nováka. Fanoušky Zlaté přilby nicméně jistě zamrzí fakt, že největší talent české ploché dráhy Václav Milík ve stejné době nastoupí za britský Pool na ostrovech.

„Slaný je nesmírně kvalitní tým, což dokázal na domácí dráze, kde nás trápil v pěti lidech v celém utkání,“ připomněl manažer pardubických plochodrážníků Lubomír Vozár vítězství Zlaté přilby 49:41 na půdě protivníka zkraje června.

A pokračoval: „Na domácí dráze jsme se Žagarem a Dudkem favoriti a já věřím, že to můj tým dokáže. Vaškovi starty v Anglii přinášejí mnoho zkušeností a tento krok se nám zejména pro finálovou část vyplatí.“ Ve středočeském celku by měl udávat tempo především Polák Sebastian Ulamek, jenž má s českou plochodrážní extraligou bohaté zkušenosti. Záda mu budou krýt Jakub Jamrog, Eduard Krčmář, Martin Málek, Piotr Dziatkowiak, Roman Čejka a Jan Holub.

Začátek klání je v 18 hodin, základní vstupné činí 100 korun a zlevněné pro studenty a seniory 70. Mládež do 15 let je má zdarma.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž