Smrž už na silničním šampionátu skončil

Praha - Český jezdec Jakub Smrž zaskočil za Němku Katju Poensgenovou pouze jediný závod. Závodnice je už v pořádku, takže tým Dark Dog Molenaar už nepotřebuje Smržových služeb tak, jak tomu bylo o víkendu při Velké ceně Pacifiku v japonském Motegi. "Katja už je v pořádku, takže pojede ona. Takhle to ale bylo dohodnuto již dopředu. Už když jsem odlétal do Japonska, tak jsem měl i zamluvenou i zpáteční letenku," uvedl dvacetiletý Smrž.

Na okruhu v Motegi sice českobudějovický závodník na bodovanou pozici nedosáhl, skončil osmnáctý, ale přesto byl spokojený. "Na motorce jsem seděl po měsíční přestávce. Navíc vše se seběhlo na poslední chvíli, takže nebyla motorka uzpůsobená na mě," vysvětlil.

Smrže nyní čeká závod evropského šampionátu superstocků, v němž nahradí svého mladšího bratra Matěje. Tím pro něj letošní sezona s největší pravděpodobností skončí.

Co bude příští rok, zatím neví. "Nějaké možnosti jsou, ale mistrovství světa to asi nebude. Vše se ale bude teprve řešit," dodal Smrž, který v letošním MS nasbíral 12 bodů a v průběžném pořadí seriálu je zatím čtyřiadvacátý.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž