Skončí Wilson ve formuli Nissan?

Londýn - Úřadující mistr mezinárodní formule 3000, Brit Justin Wilson dostal od týmu Gabord Competition nabídku, jet kompletní světovou sérii formule Nissan. Tým již sám našel financování a Wilson tak nemusí s sebou přinést vlastní sponsory. 23i letý Wilson po úspěšné sezoně 2001 až na svůj start ve dvanáctihodinovce v americkém Sebringu nemá stálé angažmá a tak by mu jistě přišlo vhod, obsadit kokpit, který osiřel odchodem Stephana Sarrazina do testovacího týmu F1 Toyoty. "Silně mě to zajímá, i když se momentálně rozhlížím všude. Jejich nová Dallara vypadá dobře, byla by to pro mě možnost..." říká Wilson.

Ale i jiní piloti, kteří se po zimní přestávce ocitli na dlažbě se snaží získat místo ve sponsory Telefonica a Nissan dobře podporované sérii. Při představení nově formovaného mistrovství tak prezentoval technický ředitel formule Nissan, Cesare Fiorio vedle testovačů F1 Darrena Manninga a Darrena Turnera i dřívějšího mistra britské F3 Marca Hynese a ex-pilota Indy-Lights Damiena Faulknera jako možné budoucí jezdce mistrovství.

Před třemi týdny testoval nový monopost pro tuto formuli také ex-pilot F1, Ricardo Zonta a ani jeho angažmá není vyoučeno. Mistrovství Open Telefonica World Series letos nastoupí pětkrát ve Španělsku a jednou v Itálii, Francii, Brazílii a Argentině.

Použity budou nové monoposty Dallara s motory Nissan o výkonu 415 koní, které v testech dosahovaly časů rychlejších, než F3000. Jako největší výhoda oproti F3000 se ale jeví fakt, že kompletní sezona stojí účastníka 350 tisíc liber, což je zhruba jen polovina toho, co by potřeboval v F3000.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž